L'oratge a Algemesí

El Consell de Cooperació Internacional d’Algemesí organitza les IV Jornades d’Àfrica

Es realitzaran diversos actes amb la intenció de aproximar la cultura africana a la nostra societat
Algemesiweb | 16/05/2017

El Consell Municipal de Cooperació Internacional d’Algemesí organitza les IV Jornades d’Àfrica que comencen demà i s’estendran durant les pròximes setmanes amb diversos actes. Des del Consell se segueixen apostant per promocionar el coneixement i lectura de la literatura àrab magrebina i subsahariana, imprescindibles per a acostar-se a les riquíssimes i innovadores cultures africanes, en les jornades que comencen demà dimecres, 17 de maig.

La Primera de les activitats programades és el cinema fòrum del dimecres 17, a esta projecció li seguirà el diàleg amb la immigració musulmana de Algemesí del pròxim dimarts 23 de maig. Una activitat amb la que es pretenen “anar desmuntant aqueix mur d'incomunicació que ens separa, posant la primera pedra en la construcció d'espais de trobada i diàleg” segons exposen els organitzadors.

En este sentit, es reposarà una breu introducció històrica d'ambdues literatures; presentem una recopilació il·lustrada d'aforismes africans, autèntica saviesa popular, i el Club de Lectures analitzarà en profunditat “Les que esperen”, obra capital de l'escriptora senegalesa reconeguda en tota Europa, Fatou Diomé.

La clau de la programació “respon a l’obstinació per plasmar en ella, la doble convicció que Algemesí esta present en africà, I, Alhora, Algemesí és ja Àfrica” exponsen. La nostra Ciutat es va agermanar anys arrere amb Baasneeré (Burkina Faso), i, sobretot, els voluntaris d’Algemesí Solidari mantenen una viva comunicació amb les gents d'aqueixa Regió, aportant ajuda de gran valor per al seu desenvolupament, que culmina amb l'execució del Projecte d'Escola de Secundària, tota una referència dins de l'àmbit de la Cooperació. Molt vinculat a aqueix compromís amb Àfrica, i com a expressió del mateix, l’artista local Xavi Ferragut realitzarà una exposició en el Museu, a partir del dia 26 de maig, amb unes pintures on s’expressen les profundes vivències de les seues estades en Baasneeré.

La immigració representa entre el 8 i el 10% de la població de la Ciutat, i, en la seua immensa majoria són de cultura islàmica, procedents del Nord d'Àfrica. Els seus fills han nascut o criat ací, i estan per a quedar-se de forma definitiva. “Malgrat el temps transcorregut des de la seua arribada, malgrat la importància numèrica, social i econòmica d'aquesta minoria, no compten amb cap representació en les institucions municipals, ni la seua cultura apareix en els àmbits públics. I, el pitjor, existeix com un mur invisible que els manté aïllats, sense amb prou faenes comunicació entre les dues comunitats. Sabem que aquesta situació no es pot mantenir, perquè té gravíssimes conseqüències per a la cohesió i convivència ciutadana” mantenen els organitzadors d’estes jornades que pretenen una millor integració entre ambdós mons.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats