L'oratge a Algemesí

Clara Ferrando, Compromís, explica a Algemesí les causes de l’empobriment dels valencians

Ferrando: “som l’autonomia més maltractada per l’estat i ja és hora de dir prou”
Algemesiweb | 17/05/2017

La secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, que la passada setmana va protagonitzar una xarrada informativa sobre com ha finançat l’estat la nostra comunitat autònoma, va demostrar amb dades objectives com l’Estat condemna els valencians i valencianes a ser ciutadans de segona a través dels Pressupostos Generals i el finançament. L’acte va ser organitzat per Compromís per Algemesí amb el títol “On estan els diners dels valencians?”.

La xarrada de la Secretària autonòmica coincideix amb la tramitació dels comptes de L’Estat que, novament, marginen la nostra autonomia i la situen a la cua en inversions. El nostre territori, segons va exposar Ferrando, “amb un 11% de la població, només en rebrà un 6,9 del total. Un dèficit que contrasta amb el tracte que reben altres autonomies, com el País Basc o Castella i Lleó, que dupliquen la nostra inversió per càpita”.

Discriminació pressupostaria dels valencians

Així mateix, Ferrando va destacar “la paradoxa que la valenciana és l’única autonomia amb una renta per càpita inferior a la mitjana que és contribuïdora neta al sistema, és a dir, que aporta a la caixa de l’Estat més diners dels que rep, la qual cosa es tradueix en uns serveis públics pitjors, com l’educació, la sanitat o els serveis socials”. Aquesta discriminació, fins i tot ha estat reconeguda per l’últim informe de l’AIRef, l’organisme fiscalitzador dels comptes públics del Ministeri d’Hisenda. Per a la secretària autonòmica “ja es hora d’alçar-nos i dir prou a aquesta política deliberada i sistemàtica, que atempta contra els principis constitucionals de solidaritat i autonomia financera, i això és el que estem fent”.

A més a més, Ferrando va explicar a Algemesí que eixa falta de recursos ens obliga a recórrer al FLA, fons de liquiditat autonòmic, préstec que hem de fer endeutant-nos i pagar interessos. En total el País Valencià té un deute de 44.658 milions d’euros.

No obstant aquestes dificultats la Secretaria Autonòmica d’Hisenda, va explicar que el Consell està treballant per complir al màxim amb els proveïdors, sent el primer any que s’ha pagat a la dependència.

Clara Ferrando va incidir en la necessitat de tindre “les claus de la caixa” i poder gestionar els recursos propis. “ Estem treballant per a que el País Valencià tinga una Oficina Tributaria Valenciana, per poder tindre les nostres competències millor definides i defensades, i ser molt més eficients en la gestió”. L’objectiu és tant la gestió tributària com la inspecció i la recaptació, va dir.

Per la seua banda, la portaveu local de Compromís, Lorena Calatayud, va destacar que malgrat el panorama desolador que va presentar la Secretaria Autonòmica d’Hisenda, hem de treballar per revertir-lo i Compromís està apostant molt fort en aquesta reivindicació

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats