L'oratge a Algemesí

La Jove Xiquets de Tarragona i la Conlloga de Castelló colles convidades a la XVIII Trobada de Muixerangues d’Algemesí

La Trobada de Muixerangues més important del País Valencià se celebrarà el pròxim 10 de juny a Algemesí
AW | 18/05/2017

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Algemesí  va ser el lloc triat  ahir per a presentar el cartell oficial  de la XVIII Trobada de Muixerangues d’Algemesí, que se celebrarà el pròxim 10 de juny a la Plaça Major d’Algemesí. En esta Trobada, que s'espera amb gran expectació pel món muixeranguer, es comptarà amb la presència de la La Jove Xiquets de Tarragona i la Conlloga de Castelló.

El cartell Trobada ha sigut creat pels dissenyadors d'Algemesí Raül Hurtado i  Joanra Estellés. L’acte de presentació  ha estat presidit pel Regidor de Cultura, Pere Blanco, i també ha comptat amb la presència de Mestre de la Muixeranga, Marcos Castell, la presidenta de la Nova Muixeranga, Maria Esplugues i de la Vicepresidenta de l'Escola Musical de Tabal i Dolçaina, Madel Marqués. Tots ells han exposat la importància de la trobada d’enguany, en la que estan treballant conjuntament perquè siga tot un èxit, i han expressat la il·lusió amb la qual estan treballant en este esdeveniment.

Enguany Muixeranga  d’Algemesí porta com a convidada una de les colles més important de Catalunya, la Jove de Tarragona. La de Tarragona és una de les colles castelleres considerades d’elit pel nombre d’altures que aconsegueixen coronar.

 Per la seua banda la Nova Muixeranga, farà d’amfitriona d’una muixeranga de les nostres terres, la Conlloga de Castelló. Esta muixeranga, amb només quatre anys de vida, ha aconseguit començar a recuperar una tradició antiga a les comarques del nord. El president d’esta colla de la Plana, Enric Sorribes, junt a altres representants de Castelló, va estar present en la presentació del cartell. Sorribes, en declaracions a AW, va exposar la seua satisfacció per la invitació i la responsabilitat que suposa per a la colla de Castelló estar present la trobada d’Algemesí.

Enguany l’esdeveniment arriba a la 18 edició, una xifra que mostra una trajectòria consolidada i amb la qual es pretén fer un salt cap endavant. Amb aquesta intenció s’hi han introduït novetats tant pel que fa a la imatge, a les colles convidades com als actes programats per a la jornada del dissabte dia 10. Este fet s’ha volgut representar en el cartell que mostra els colors de les colles: morat, blau, groc i verd. Que s’han simbolitzat una madeixa de fill, en representació de la pinya, i els fills des 4 colors que conformen la figura.

Algemesí és l’únic lloc del territori valencià on s’ha conservat sencer l’anomenat “Ball de valencians” dins les festes del 7 i 8 de setembre declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Una volta a l’any, en primavera, la nostra població acull dos grans colles muixerangueres que actuen en la Plaça Major juntament amb colles castelleres, muixerangueres o  d’unes altres expressions tradicionals valencianes.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats