L'oratge a Algemesí

Més Algemesí proposa implantar les parelles digitals intergeneracionals

S’haurà de posar en contacte els instituts i les associacions de gent major del poble
Algemesiweb | 18/05/2017

Algemesí, com molts altres municipis valencians, ha recorregut a la figura de les "parelles lingüístiques" per tal d'impulsar el coneixement del valencià i fer possible la immersió lingüística. Ara Més Algemesí presenta una moció per potenciar la "immersió" digital a aquella gent major que ho té més difícil.

Segons expliquen des de l’agrupació “aquesta mateix experiència de formar "parelles" s'ha realitzat amb èxit en un altre camp igual d'important en el món actual que el coneixement de les llengües: les Tecnologies de la Informació i la Comunicació”. Pretenen que les noves generacions que són "natives tecnològiques" interactuen amb la "tercera edat", per a ajudar-los a que aprenguen l’ús de les TIC, donat que la gent major que “en molts casos té més dificultats per a moure's en un món cada vegada més virtual i tecnològic”.

Expliquen des de +A que hi ha molts tràmits com poder demanar consulta en el metge o conéixer la programació cultural municipal que es poden fer a través de les TIC. Per això proposen la creació de "Parelles TIC" o "Parelles digitals" intergeneracionals"¸ conformades per joves de batxiller o universitaris que voluntàriament ensenyen als nostres majors aspectes pràctics sobre l'ús d'ordinadors (correu electrònic, ús pàgines institucionals, ús xarxes socials...), mòbils o tauletes (instal·lació i ús aplicacions, configuració bàsica...).

Ajuntaments com els de Vic, Reus, Vilafranca del Penedès, Terrassa... fa anys que ho tenen en marxa, en algun cas des de l'any 2010. “Aquesta experiència és enriquidora per a totes les parts. En primer lloc per a les persones majors que trobaran algú que els assessore en matèria digital, però també per als joves que els assessoren qui, se'ns dubte, trobaran que les persones majors tenen acumulada una saviesa experiència al que no es troba en les xarxes ni al món virtual” expliquen els promotors de la iniciativa.

Per a dur a terme esta iniciativa s’haurà de posar en contacte d’una banda els instituts d'Algemesí i de la gent jove, i per altra, d'associacions com TYRIUS o l'associació de jubilitats. L'únic cost indirecte serià posar a disposició del programa un espai -amb ordinadors- on puguen acudir les parelles digitals intergeneracionals i fer publicitat sobre les dates d'inscripció i realització.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats