L'oratge a Algemesí

La Generalitat i els ajuntaments exigeixen l’AP-7 lliure i gratuïta

L’Ajuntament d’Algemesí ha estat present en la reunió amb la consellera i els representants d’altres ajuntaments interessat en l’alliberament
Algemesiweb | 19/05/2017

Una de les antigues reivindicacions dels partits que hui governen l’Ajuntament d’Algemesí, PSPV-PSOE i EU, i també de Més Algemesí, de fer la gratuïta l’AP7 al seu pas pel nostre poble podria fer-se realitat. L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, junt a representants de les localitats per on transcorre esta autopista es reuniren ahir amb la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, per demanar la gratuïtat d’esta via, coincidint amb la finalització de la concessió e 2019.

Tots els alcaldes i alcaldesses han coincidit tots a compartir la necessitat que l'AP-7 s'allibere i siga gratuïta a partir del 31 de desembre de 2019, quan acaba la concessió. Per açò, s'ha dissenyat un full de ruta que s'anirà ampliant, per a crear una estratègia conjunta per a representar al territori valencià enfront del Ministeri de Foment per a traslladar les reivindicacions.

Després de la reunió, la consellera ha anunciat que el compromís de la Generalitat d'elaborar un document sobre els accessos necessaris (en el cas d’Algemesí estos accessos ja existeixen) per a quan es liberalitze aquesta infraestructura. Segons ha indicat, aquest document s'abordarà conjuntament amb els ajuntaments i es traslladarà al Ministeri perquè és "fonamental per a la vertebració del territori en la nostra Comunitat".

A més, ha assegurat que el front comú que han fet la Generalitat i els alcaldes s'ampliarà a un pròxim cim amb els agents socials, sindicals i acadèmics de la Comunitat per a "reclamar aquesta infraestructura necessària per a la Comunitat."

Estratègia conjunta

Per a la consellera, la reunió ha sigut "una primera trobada necessària i imprescindible per a abordar una infraestructura que té una importància equiparable al Corredor Mediterrani". En aquest sentit la consellera ha recordat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, li va presentar al ministre de Foment l'Agenda Valenciana d'Infraestructures, on apareix com a prioritat l'alliberament i gratuïtat de l'AP-7.

A més, ha apuntat que la conselleria també es va traslladar a Madrid per a abordar la necessitat d'articular una sèrie de comissions tècniques específiques on tractar les infraestructures pendents a la Comunitat Valenciana i on es va acordar crear una comissió bilateral per a abordar l'AP-7 i la necessitat de començar a treballar en les connexions de l'autopista en el nostre territori.

No obstant açò, donada la "falta de la planificació del Ministeri de Foment a dos anys perquè vença la concessió", ha sigut la Generalitat qui ha pres la iniciativa per a redactar un document amb els brancs de connexió necessaris, ja que, ara mateix existeixen una sèrie de projectes, en molts casos oblidats, per a la construcció de variants i circumval·lacions que podrien no ser necessàries amb l'alliberament i gratuïtat de l'AP-7.

A aquesta reunió han assistit junt amb l’alcaldessa d’Algemesí alcaldes i representant de les poblacions d’Almussafes, Altea, Alzira, Benicarló, Castelló, Cullera, Dénia, El Campello, Gandia,

Gata de Gorgos, Oliva, Ondara, Sagunt, Tavernes de la Valldigna, Torreblanca, la Vall d'Uixó, Vila-real, Vinarós i Xàbia.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats