L'oratge a Algemesí

L’Ajuntament retira 25 tones de residus urbans i vegetals de la Xopera

El consistori d’Algemesí millora l’entorn natural de la Xopera
Algemesiweb | 27/07/2017

L’Ajuntament d’Algemesí ha desenvolupat tasques de neteja a la zona de La Xopera. Les actuacions s’han portat a terme concretament en la zona del Bosc de Ribera.L’esmentada zona està delimitada per la desembocadura del riu Magre, el riu Xúquer i l’antic ramal del Magre, conformant un triangle d’elevat valor ecològic i paisatgístic.

La neteja s’ha centrat en la part del vell llit del Magre. L’evacuació d’abundants residus urbans com ara rodes, plàstics, envasos i ferralla, l’eliminació d’espècies invasores i el sanejament de la vegetació existent, per tal de permetre que l’aigua circule i millorar l’estat de la flora, han centrat les tasques en este entorn.

L’Ajuntament retira 25 tones de residus urbans i vegetals de la Xopera 

S’han recollit un total de 22.000 kilos de restes vegetals i 3.000 kilos de residus urbans, fent d’aquesta intervenció, la més important de les ja realitzades al voltant dels espais naturals de la població.

Pau Montalvà, regidor de Medi Ambient, ha declarat que amb esta intervenció “hem posat en valor un ramal del riu Magre que abans estava totalment cobert per canyes i vegetació morta. L’aigua apenes corria degut a la quantitat de residus existents al seu llit. Ara, este ramal s’incorpora definitivament al Bosc de Ribera i augmenta el seu valor ecològic.”

La zona està en tràmits de ser declarada Paratge Natural Municipal, fet que li atorgarà un major grau de protecció. El regidor afegeix: “L’espai ha de ser un espai natural, no una zona d’oci. Cal passejar per ella i gaudir d’un entorn únic, però no fer cap tipus d’activitat que puga interferir en la vida natural que allí es troba. Quasi no hi ha llocs així en la comarca. La zona d’esplai, de pícnic i d’oci es troba a l’altra banda del riu, no al Bosc de Ribera.”

Els darrers anys s’han plantat espècies en perill d’extinció de la mà de la Conselleria, la Fundació Limne i amb la coordinació municipal. L’ajuntament ha impulsat també diverses actuacions de neteja així com campanyes de sensibilització en l’entorn natural amb estudiants de totes les edats al propi riu Magre. “necessitem posar en valor els espais naturals, tindre cura d’ells i traslladar a joves i menuts eixa obligació. En eixe sentit s’està treballant des de la regidoria de Medi Ambient“, assegura Pau Montalvà.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats