L'oratge a Algemesí

La Generalitat demana al Govern central que implante bonificacions en l'AP-7 al seu pas per la Comunitat

El Govern central ha anunciat bonificacions a Catalunya i des de la Generalitat consideren “discriminatori" el tracte als valencians
Algemesiweb | 31/07/2017

La Generalitat ha demanat al Govern d'Espanya que implante també les bonificacions en l'AP-7 al seu pas per la Comunitat com ha fet a Catalunya, i realitze inversions que connecten l'AP-7 amb la resta de la xarxa.

Així s'ha referit el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, que ha fet una valoració de la mesura anunciada pel Ministeri de Foment i la Generalitat de Catalunya per a beneficiar als usuaris de l'AP-7, sobretot, als camions que transiten per aquesta via des de Peníscola fins a Hospitalet de l'Infant.

La Generalitat demana al Govern central que implante bonificacions en l'AP-7 al seu pas per la Comunitat 

D'aquesta manera, Domingo ha considerat que aquest anunci "demostra una vegada més el tracte discriminatori del Govern de Mariano Rajoy cap als ciutadans de la Comunitat Valenciana al no incloure els trams de la Comunitat que estan en la mateixa situació". De fet, ha recordat que "la situació a la Comunitat és doblement greu ja que la N-340 o la N-332 són dues de les carreteres estatals més perilloses d'Espanya".

No obstant açò, ha criticat que la "falta de capacitat del Ministeri per a actuar en la carretera N-340 entre Nules i Orpesa ha obligat als camions a utilitzar les carreteres com la CV-13 o la CV-10 que són titularitat de la Generalitat". "No solament no arregla Foment les seues carreteres sinó que utilitza les de la Generalitat i en canvi tracta de forma discriminatòria als valencians", ha apuntat Domingo.

A més, el director general ha lamentat les declaracions del subdelegat del Govern a Castelló ja que, en la seua opinió, "han mostrat no solament ignorància, sinó la poca defensa que fa el Govern central dels interessos dels valencians, en demanar que la Generalitat col·labore econòmicament amb mesures semblants per a l'AP-7, quan a Catalunya ho finança exclusivament l'Estat".

En aquest sentit, Domingo ha recordat que la Generalitat de Catalunya no contribueix econòmicament a la implantació d'aquestes mesures en el seu territori i les assumeix en exclusiva el Govern central" i, davant açò, s'ha preguntat si "són diferents els problemes de Castelló, València o Alacant als de Tarragona o Girona?"

Per tot açò, el director general ha insistit que "els valencians i els usuaris de l'AP-7 han de rebre el mateix tractament quant a inversions i bonificacions, per tant, demanem que respecten i tracten en igualtat de condicions al territori valencià". És més, ha recordat la petició de la Generalitat que l'AP-7 siga "lliure i gratuïta" quan finalitze la concessió en 2019.

Recordem que l’equip de govern de l’Ajuntament d’Algemesí ha reclamat en repetides ocasions l’alliberament de l’AP7, que té entrada al nostre terme municipal.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats