L'oratge a Algemesí

El Centre de Transfusió processarà i distribuirà llet materna des del nou Banc de Llet de la Comunitat Valenciana

La dispensació de la llet donada pasteuritzada es realitzarà sota prescripció mèdica per a qualsevol bebè valencià que la necessite
Algemesiweb | 04/10/2017

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Munt, ha visitat el nou Banc de Llet Materna de la Comunitat Valenciana, que ha quedat adscrit i tindrà la seua seu, d'ara endavant, en el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (*CTCV).

En la seua visita, acompanyada de la directora del centre, Cristina Arbona, la consellera ha recordat que fa set anys es va crear el Banc de Llet de l'Hospital La Fe, que promocionava la donació de llet entre les mares del seu departament i la utilitzava per als xiquets ingressats en l'hospital.

El Centre de Transfusió processarà i distribuirà llet materna des del nou Banc de Llet de la Comunitat Valenciana 

Aquest banc es tracta d'un nou desafiament per al Centre de Transfusió, que es va crear fa 30 anys amb l'objectiu de proveir de sang, components sanguinis i hemoderivats als hospitals de la Comunitat Valenciana. A la incorporació en 1990 del Banc de Cèl·lules i Teixits i del Banc de sang de Cordó Umbilical nou anys després s'afig ara el Banc de Llet Materna, amb l'objectiu d'assegurar que tots els bebès prematurs o nounats de la Comunitat Valenciana puguen ser alimentats amb llet d'origen matern de la millor qualitat possible, sempre que la necessiten per prescripció mèdica i que no puguen ser alletats per la seua pròpia mare transitòria o definitivament.

D'ara endavant, el CTCV s'encarregarà de rebre, avaluar, processar i distribuir llet materna que ha sigut donada de forma altruista per al benefici dels nounats hospitalitzats que la precisen.

Promoció de la donació

Per a desenvolupar aquest ambiciós programa, el Banc de Llet comptarà amb la intervenció de tres hospitals de referència, l'Hospital la Fe de València, l'Hospital General d'Alacant i l'Hospital General de Castelló (amb el propòsit d'ampliar l'experiència a altres hospitals en els pròxims anys). Les seues unitats de Neonatologia seran les encarregades de realitzar la promoció de la donació de llet entre les mares. Allí a més es resoldran els seus dubtes i es verificarà que no existeixen contraindicacions per a donar. També els lliuraran el material necessari per a l'extracció.

A partir d'aqueix moment serà el CTCV l'encarregat d'arreplegar la llet materna, d'avaluar-la, convertir-la en apta per a la ingesta dels bebès, emmagatzemar-la i distribuir-la a qualsevol hospital de la Comunitat on un nounat la necessite.

El CTCV ha establit un sistema de recollida de llet donada per a assegurar un bon transport i facilitar el procés de donació a les mares. "Quan la llet arriba al centre es comprova que els recipients són els adequats, que estan en bones condicions i correctament etiquetats. Immediatament es mantindran en el congelador de llet crua, a la temperatura de -20 3ºC fins a la seua pasteurització", ha explicat Cristina Arbona.

La llet crua congelada, ha recordat, es pasteuritza abans dels tres mesos. La pasteurització és el mètode més recomanat per a processar la llet materna, ja que permet eliminar els virus i bacteris patògens que puguen estar presents en la llet donada, preservant el màxim de

qualitats nutricionals de la llet humana. Una vegada pasteuritzada es mantindrà congelada a -80ºC fins a la seua dispensació, per un període d'altres tres mesos com a data de caducitat.

Sota prescripció mèdica

En tot moment, des del registre de la mare com a donant fins a la seua dispensació al possible receptor, es mantindrà l'anonimat, d'acord amb els principis de la donació altruista i la LOPD. El CTCV assegura la traçabilitat dels diferents processos. La dispensació de la llet donada pasteuritzada es realitzarà sota prescripció mèdica.

Segons les dades proporcionades pel Banc de Llet de l'Hospital la Fe, en 2016 es van registrar 115 donants que van permetre la distribució de 619,82 litres de llet de la qual es van beneficiar 219 bebès.

Fins al moment, el Banc de Llet del Centre de Transfusió ja té 38 mares donants actives, moltes d'elles de recent incorporació. El CTCV té 48.250 ml de llet pasteuritzada apta per a distribuir, i emmagatzemada i pendent per a pasteuritzar té altres 45.365 ml. Tenint en compte que els biberons són de 130 ml., 100 ml. I 50 ml., molts bebès de qualsevol punt de la Comunitat Valenciana es poden beneficiar en els pròxim dies.

Són requisits per a ser donant: Donar la llet de forma voluntària i altruista, tenir la lactància ben instaurada, ser una dona sana i amb un estil de vida saludable.

Per a rebre més informació contactar amb Hospital La Fe de València: Tel.: 961245680

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats