L'oratge a Algemesí

S’inicia un projecte municipal per establir rutes escolars segures en Algemesí

Els treballs s’iniciaran en els col·legis Sant Josep de Calassanç i Santa Ana
Algemesiweb | 04/10/2017

Aconseguir rutes escolars segures és l’objectiu del projecte que començarà a implantar-se en breu en els voltants del col·legis Sant Josep de Calassanç i Santa Ana. Aquest projecte està composat per un treball multidisciplinari que busca educar i conscienciar a tots els grups implicats en la seguretat de l’accés als centres educatius dels més menuts.

El projecte de camins escolars que es posarà en funcionament pretén mostrar la ciutat com un ambient educatiu per excel·lència que ajude a fomentar l’autonomia dels més menuts i fer-los partícips de la vida de la ciutat. Aquest va més enllà de realitzar accions puntuals com posar una tanca o prohibir el pas dels vehicles en moments puntuals.

S’inicia un projecte municipal per establir rutes escolars segures en Algemesí 

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Pau Montalvà, «continuem donant preferència al vianant, ara amb els més menuts. L'any passat ja iniciarem el tancament del carrer de Berca per a fer més fàcil i amable el trajecte als més menuts que van a l'institut Sant Vicent Ferrer i als Maristes. Per a Cervantes, Ribalta i Alberto Tortajada, tenim en marxa el projecte de la rotonda del camí de la Creueta, que implicarà també la millora de les voreres i l'accessibilitat. I ara iniciem l'estudi per als centres Sant Josep de Calassanç i Santa Ana».

Els carrers per als vianants

Per a qualsevol ajuda s’ha de buscar la complicitat de tota la comunitat educativa implicada. Per a la regidora d’Educació, l’alcaldessa Marta Trenzano, «ja no sols parlem d'actuacions urbanístiques que fan més segur els camí dels més menuts i menudes cap als col·legis. Parlem d'un projecte integral on s'implicarà a tota la comunitat educativa, mares i pares, agents de la Policia Local, departament d'Urbanisme i també la regidoria d'Educació. Cal recuperar el carrer per al vianant, la convivència i el fet de poder caminar de forma tranquil·la i segura».

Tot açò comporta una humanització de la ciutat i que siga inclusiva. Al llarg de la primera fase d’este projecte es faran enquestes de mobilitat a través dels col·legis. També es buscaran les persones que s’implicaran en el projecte i s’analitzarà la mobilitat en el entorn escolar. L’anàlisi inicial donarà les dades per a les posteriors accions.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats