L'oratge a Algemesí

Més Algemesí critica el retard en la creació de l’Oficina de Dinamització Econòmica

Asseguren des de Més Algemesí que en maig podria haver estat funcionant ja l’oficina de dinamització econòmica
Josep Bermúdez | 13/11/2017

Amb mig any o més de retard se signa un conveni que podria haver-se signat en abril o maig si l’equip de govern fos efectiu i receptiu. Des de gener ens hem estat reunint per a parlar del Pla de Dinamització Econòmic i en concret de l’Oficina de Dinamització Econòmica que ja venia dotada als pressupostos amb 100.000€.

Des del primer moment M+S ALGEMESÍ defengué que, donat que no estàvem en condicions d’assumir municipalment la gestió de l’Oficina, pensàvem que els més indicats per a fer-la serien les associacions d’empresaris i comerciants d’Algemesí, EMPAL i ACSA. A més a més, les pròpies associacions manifestaren en les reunions la seua disposició a assumir tal gestió a través d’un conveni.

Més Algemesí critica el retard en la creació de l’Oficina de Dinamització Econòmica 

Malgrat haver escoltat arguments convicents de per què consideràvem que eixa era la millor postura, en març i també en maig el govern ens convocà a diverses reunions per a proposar-nos la signatura d’un conveni amb la Mancomunitat per a que aquesta gestionara l’Oficina. L’argumentació era totalment peregrina. Segons ells l’ajuntament no podia contractar directament al personal per les limitacions actuals legals i per no tenir la competència. M+S ALGEMESÍ mostrà la seua estranyesa perquè la Mancomunitat té legalment les mateixes limitacions i competències que un ajuntament. Si l’ajuntament no podia la Mancomunitat tampoc; i a l’inrevés.

L’equip de govern s’obcecà en mantenir la seua proposta i durant mesos insistí en dur-la endavant. Durant tot el període els hem explicat, per activa i passiva, que qui millor coneix l’entramat comercial i industrial d’Algemesí són els propis actors del sector, de manera que són ells els que millors poden gestionar l’Oficina.

Malgrat tot, el conveni amb la Mancomunitat el tornaren a enviar en juliol per tal de signar-lo. Les reticències de M+S ALGEMESÍ a que eixa via fos la més efectiva, les del PP, però sobretot les d’EMPAL i ACSA, féu que finalment no el signaren tampoc eixe mes.

Ha estat després de l’estiu, especialment durant el mes d’octubre, quan l’equip de govern ha vist la llum i ha posat en marxa la maquinària burocràtica per a signar el Conveni amb ACSA i EMPAL, conveni que s’han signat hui i que era allò que proposàrem en abril. De fet, aquestes associacions ja tenen el marxa el procés de selecció de les dues persones -una cada associació- que posaran en funcionament l’Oficina de Dinamització Econòmica. Aquesta, doncs, començarà a funcionar de manera efectiva durant el mes de desembre.

Òbviament ens alegra molt que finalment aquesta haja estat la via escollida per posar-la en funcionament, però lamentem profundament, una vegada més, que la miopia del govern haja retardat més de mig any la seua posada en marxa. Perfectament aquesta podria haver entrat en funcionament en maig si, des d’un primer moment, s’hagués acceptat la idea que plantejava M+S ALGEMESÍ i que ha estat la que finalment ha quallat.

Queda clar, i recordem el cas del cementeri també, que s’oposen sistemàticament al que plategem pel simple fet que ho plantegem nosaltres, malgrat que allò proposat siga la millor opció per al poble. El fet de no acceptar les propostes constructives i en positiu que fem no ens

perjudica a nosaltres, perjudica a la ciutadania, i en aquest cas el retard ha perjudicat a la promoció econòmica i industrial d’Algemesí. Demanem, pel bé d’Algemesí, que no torne a passar res semblant i que es jutge la idea, no a qui la presenta.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats