L'oratge a Algemesí

El Museu de la Festa d’Algemesí serà la seu de la futura Federació de Muixerangues Valencianes

19 colles muixerangueres de tot el territori valencià constitueixen la Federació
Algemesiweb | 14/11/2017

Este cap de setmana s’han signat a l’Alcúdia els principis fundacionals de la futura Federacuñi de Muixerangues Valencianes. La seu d’esta institució s’ubicarà al Museu de la Festa d’Algemesí. Al nostre poble també tindrà lloc pròximament la signatura oficial de constitució de la nova federació de la qual formen part les colles de 19 pobles i ciutats del territori valencià.

Les colles que s’integren en el projecte signaren el passat dissabte a la Casa de la Cultura de l'Alcúdia l'acord previ per a la creació de la Federació Coordinadora de Muixeranguers (FCM). “Aquest punt d'inflexió serà clau per al moviment que està en continua expansió als últims anys” segons han manifestat des de la federació.

El Museu de la Festa d’Algemesí serà la seu de la futura Federació de Muixerangues Valencianes 

En la reunió d’Alcúdia també es va decidir que la seu de la Federació es constituirà al Museu de la Festa d'Algemesí, on pertanyen les dues colles més nombroses patrimoni de la Humanitat des de 2011, la Muixeranga d'Algemesí i la Nova Muixeranga d'Algemesí. També s'adhereixen a la Federació entitats de la resta del territori: la Muixeranga Negrets de l'Alcúdia, la Muixeranga de la Safor, la Muixeranga d'Alacant, la Muixeranga de Vinaròs, la Muixeranga de Xàtiva, la Muixeranga de la Marina Alta, la Muixeranga de Carlet, la Muixeranga la Torrentina, el Ball de Locos de l'Olleria, la Conlloga Muixeranga de Castelló, la Jove Muixeranga de València, la Muixeranga de Cullera, la Muixeranga de Guadassuar "La Caravassota", la Muixeranga de Sueca, la Muixeranga de València, la Muixeranga de la Plana, la Muixeranga de Xàtiva "La Socarrà" i la Muixeranga d'Alginet.

Les "colles" signats d’este acord de constitució de la Federació abasten la majoria de les formacions muixerangueres actuals, “encara que altres agrupacions no presents també podran adherir-se si ho desitgen” han explicat. Els membres representants han acordat que la constitució oficial siga abans del 31 de gener de 2018, encara que no hi ha data definitiva. Fins eixe moment, les colles muixerangueres hauràn de ratificar a les seues Assemblees els estatuts acordats.

Les muixerangues han arribat a un consens després de set mesos de negociacions. L'acord començà a gestar-se al mes de juny a l'Ajuntament d'Algemesí on es varen reunir amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), una entitat amb semblant finalitat, que regula i gestiona el fet casteller. També Gandia ha sigut punt de trobada per aquestes reunions que han culminat a l'Alcúdia amb l'acord previ d'aprovació d'Estatuts de la futura Federació (FCM).

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats