L'oratge a Algemesí

Com canvía el nostre cervell?

Algemesiweb-Baandu | 29/11/2017

Com canvia el nostre cervell al llarg de la nostra vida? Com és l'estructura normal del nostre cervell? Quines diferències hi ha entre el desenvolupament del cervell entre homes i dones? Informàtics, neuròlegs i biòlegs de la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i el Centre Nacional per a la Investigació Científica de França, tracten de respondre estes i altres preguntes en un estudi publicat en la revista Human Brain Mapping.

Es tracta de l'estudi del cervell més exhaustiu realitzat fins al moment, no sols ha permès obtindre amb precisió els valors de normalitat de l'estructura cerebral en cada edat i sexe de les persones, també s'ofereix com una nova ferramenta per al diagnòstic de patologies neurològiques, al poder comparar l'estat de una persona amb una radiografia de la que deuria ser la normalitat del pacient.

Per a la realització del estudi s'utilitzà el software volBrain, una ferramenta de referència internacional per a l'estudi del cervell desenvolupada per la UPV i el CNRS. S'han analitzat casi 3000 imatges de ressonància magnètica de multiplicitat de persones, d'edats compreses entre els 9 mesos i els 95 anys, imatges que pertanyen a bases de dades públiques europees, americanes i australianes.

Entre altres coses, cal dir que l'estudi ha pogut constatar certes diferències entre el cervell de l'home i el de la dona. S'ha comprovat que el cervell de l'home s'atrofia abans i envelleix més prompte. També que, de normal, la part associada a la memòria sol tindre un volum major entre les dones. Enrique Lanuza, de la UV, afegeix que "el cervell femení aplega al seu pic de volum més prompte que en el dels homes, les seues estructures cerebrals maduren avanç".

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats