L'oratge a Algemesí

Més Algemesí i PP rebutgen uns pressupostos sense presentar un projecte alternatiu

Els socialistes critiquen la posició de nacionalistes i populars d’oposar-se’n “amb l´únic objectiu de bloquejar l’Ajuntament”
Algemesiweb | 02/12/2017

El grup socialista de l’Ajuntament d’Algemesí han criticat Més Algemesí i del PP local per tombar els pressupostos municipals, amb els quals se suposava que estaven prèviament d’acord. Per al PSOE local l’únic propòsit de nacionalistes i populars amb este rebuig és “bloquejar l'Ajuntament”. Esta decisió, segons els socialistes “retrata a dos partits esgotats, sense idees i amb l'única intenció de no deixar que el govern puga traure endavant les polítiques que Algemesí necessita”.

El ple celebrat este dijous devien haver-se aprovat els pressupostos de 2018 que, segons afirmen des del PSPV-PSOE d’Algemesí havien estat prèviament pactats pels 4 grups. Però per al PSOE, “sols va valdre per a retratar a dues formacions polítiques que en els últims mesos han mostrat gran afinitat i compenetració en els seus pactes i en els seus arguments”.

Més Algemesí i PP rebutgen uns pressupostos sense presentar un projecte alternatiu 

Els comptes que presentava l'equip de govern incloïen un nou contracte per a la recollida del fem valorat en 1,5 milions d'euros, 300.000 euros de finançament addicional per al pavelló auxiliar i les inversions dels pressupostos participatius per valor de 200.000 euros, “tot açò pactat i acordat pels quatre grups municipals” asseguren els socialistes en nota de premsa.

“Qui més perd és la ciutadania d’Algemesí”

L'alcaldessa i regidora d'Hisenda, Marta Trenzano ha declarat que “PP i Més Algemesí, últimament actuen com una coalició de “Junts pel No”, fan açò per a dificultar la gestió de l'equip de govern a un any i mig vista de les eleccions”. Per a l’alcaldessa “qui més perd és la ciutadania d'Algemesí que és, en última instància, és qui pateix les conseqüències d'una gestió dificultosa. Açò demostra que tots dos partits entren en campanya electoral de la pitjor manera possible”.

Els arguments utilitzats per ambdues formacions per a tombar els pressupostos “s’han basat en una falsedat” segons asseveren els socialistes. “Donat que tant PP com Més Algemesí han defensat el seu no perquè asseguren els pressupostos dels anys 2016 i 2017 no s'han executat”. Per a l'alcaldessa “la realitat els deixa en evidència perquè ells mateixos han estat presents en les meses de contractació de les inversions dels anys anteriors i saben també el que ha costat trobar el finançament necessari per a poder completar aquests projectes que van a realitzar-se al llarg del 2018”.

Trenzano, que va ser l'encarregada de presentar els comptes en el ple, ha afirmat que el de 2018 és un pressupost “continuista respecte als de l'any passat perquè hem volgut mantenir les inversions en polítiques d'ocupació, en educació, en serveis socials, en agricultura i en cultura malgrat, la congelació d'impostos i l’infrafinançament al qual estem sotmesos”.

Prorrogar el pressupost significa perdre capacitat de despesa

Prorrogar els comptes implicarà, segons afirmen els socialistes, “perdre diners de les inversions ja realitzades, donat que aquestes no es poden prorrogar. A més de tot el trastorn que va a suposar per als tècnics municipals que van a haver de doblar esforços en el seu treball diari i tot açò va a suposar una ralentització del funcionament normal de l'Ajuntament”.

Amb tot, Trenzano ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania. L’alcaldessa també ha afegit que “hem aconseguit rebaixar el deute en més de 3 milions d'euros en sol dos anys i mig i, així i tot, atendre totes les necessitats fonamentals de la ciutadania. També ha avançat que al llarg del 2018 es durant a terme els projectes dels pressupostos participatius com la construcció de la biblioteca en el barri del Raval, la segona fase de la millora de l'accessibilitat de les voreres i altres projectes com la reforma del Jaume I, l'ampliació del Centre de Salut de la Plaça de la Ribera, inclòs en els comptes de la Generalitat per al 2018 o la reparació de la gespa artificial del camp de futbol del poliesportiu municipal”

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats