L'oratge a Algemesí

La Generalitat llança una campanya per a prevenir el VIH/sida

A la Comunitat Valenciana s'han diagnosticat 379 casos nous d'infecció per VIH durant l'any 2016
Algemesiweb | 03/12/2017

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Munt, ha assistit a la concentració organitzada per CALCSICOVA amb motiu de la celebració del Dia Mundial contra el VIH i la SIDA, que se celebrà l’1 de desembre, en la plaça de la Verge de València. La Conselleria ha donat a conèixer la nova campanya d’informació i conscienciació de Sanitat per a fer front a la infecció per VIH i SIDA.

La campanya du per lema "Coneixem el problema. Posem-li condó" té com a finalitat prevenir i evitar l'aparició de nous casos d'infecció per VIH, fomentar la realització de la prova de detecció ràpida d'aquesta malaltia en els grups de risc i llançar missatges de conscienciació per a fer front a l'estigma social que encara pateixen les persones amb VIH/sida.

En aquest sentit, Carmen Munt ha destacat que "un 85% dels nous casos diagnosticats a la Comunitat Valenciana amb infecció de VIH es produeixen en homes". A més, s'ha detectat que el 95% dels casos deriven de relacions sexuals en les quals no s'ha utilitzat protecció, per açò la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha llançat una campanya informativa a través de la qual s'insisteix en la importància d'utilitzar el preservatiu en les relacions sexuals com a mesura de prevenció per a evitar contagis d'infecció de VIH.

S’incrementen els casos de SIDA la Comunitat Valenciana

Durant l'any 2016, es van registrar a la Comunitat Valenciana 379 casos nous d'infecció per VIH (als quals se sumen 76 casos que van contraure la infecció fora de la Comunitat Valenciana), per la qual cosa s'ha produït un increment enfront dels 317 casos detectats l'any 2015. La taxa d'incidència actual és de 7,6 casos per cada 100.000 habitants.

D'altra banda, la consellera ha assenyalat que "a la Comunitat Valenciana hi ha unes 16.000 persones amb VIH/sida i el 25% ho desconeix". Per açò, Munt ha volgut recordar que "la sanitat pública valenciana posa a la disposició de la ciutadania, a través d'atenció primària i dels CIPS, la realització de la prova ràpida de VIH amb la finalitat de realitzar una detecció precoç i poder començar amb tractaments antirretrovirals".

Durant l'any 2016 en els hospitals públics de la Comunitat Valenciana es van realitzar 245.847 proves de VIH, la qual cosa suposa una taxa de 49 proves per 1000 habitants, sent positives el 9,1%. Aquestes proves inclouen proves diagnòstiques i proves de seguiment o control de casos ja diagnosticats.

D'altra banda, hi ha tres Centres d'Informació i Prevenció de la sida (CIPS), enquadrats en els Centres de Salut Pública d'Alacant, Castelló i València. Durant l'any passat, els CIPS registaren 3.800 primeres visites, en concret 1.424 en el CIPS d'Alacant, 302 noves visites en el CIPS de Castelló i 2.074 en el CIPS de València. cal destacar que en total es van realitzar durant l'any passat 7.035 proves de VIH en aquests centres.

Campanya 'Coneixem el problema. Posem-li condó'

Finalment, la consellera de Sanitat ha volgut recordar que "els avanços científics i els tractaments actuals estan permetent millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen infecció de VIH, però actualment encara segueix existint l'estigmatització pel que hem de treballar per a bandejar l'estigma social cap al VIH i la sida, per açò estem llançant missatges a través d'aquesta campanya amb la finalitat de lluitar contra aquesta estigmatització".

Els missatges de la campanya són "Els homes representen el 85% dels nous diagnòstics de VIH", "Les transmissions de VIH/sida per via sexual han tornat a pujar", "La sensació de risc de transmissió de VIH entre joves baixa" "Hi ha unes 16.000 persones amb VIH/sida a la Comunitat Valenciana"

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats