L'oratge a Algemesí

La Diputació destina 10 milions d'euros a la restauració de 248 obres patrimonials valencianes

A la Ribera li correspondran 1.613.441€ d’esta línia de subvencions
Algemesiweb | 04/12/2017

La Diputació de València destina un total de 9.875.000 euros, en tres línies de subvenció, per a obres de restauració i conservació de béns immobles amb valor històric, artístic o d'interès local; obres de condicionament, millora o conservació d'immobles destinats a activitats musicals; i obres de restauració del patrimoni moble en les comarques. La Ribera rebrà 1.613.441€ d’esta línia de subvencions

Concretament seran per a 28 projectes que es durant a terme a la Ribera Alta, per un total de 1.310.351 euros, i 9 projectes que es realitzaran a la Ribera Baixa per un total de 303.090 euros. Cal destacar que la Ribera Alta és la comarca valenciana que més diners rebrà d’esta línia de subvencions, seguida de la La Vall d'Albaida que rebrà 1.131.852 euros per a 35 projectes.

La Diputació destina 10 milions d'euros a la restauració de 248 obres patrimonials valencianes 

Els beneficiats seran 159 municipis de la província de València els rebran aquestes ajudes que s’han adjudicat seguint criteris tècnics, a través de baremacions transparents i objectives, i que compten amb un augment anual del 30% en la dotació econòmica. El que suposarà injecció bianual de 10 milions d’euros en subvencions a 248 béns històrics i culturals de les comarques de València.

El treball de baremació i d’assignació de les subvencions treball ha estat molt complex i en el han participat juristes, arqueòlegs i historiadors, entre altres, els quals han hagut d'estudiar més de mil propostes. Així mateix, el delegat de Cooperació Municipal, Emili Altur, en la presentació del projecte ha volgut destacar que en aquesta convocatòria s’ha dedicat una atenció especial als municipis més menuts perquè, al seu parer, “són els que més dificultats econòmiques tenen”.

Criteris en el repartiment de les ajudes

A l'hora de distribuir les ajudes, els tècnics de la Diputació han tingut en compte els béns catalogats com Bé d'Interès Cultural o Bé de Rellevància Local i, en el cas dels centres musicals, s'ha donat preferència a les obres necessàries per a la realització de l'activitat artística. Com a novetat, aquesta convocatòria ha prioritzat els projectes dels pobles més xicotets i aquells que no han rebut ajudes en anys anteriors.

Així mateix, també s'ha premiat el cofinançament amb els governs locals. “Hem valorat de forma positiva el compromís dels ajuntaments en les obres”, ha ressaltat el diputat de Cooperació Municipal. Totes les localitats als quals s'atorgue l'ajuda podran rebre fins a 50.000 euros, als quals podran sumar fins a 50.000 més segons l'aportació dels consistoris. “Per exemple, si un ajuntament inverteix 10.000 euros de fons propis, la Diputació els garanteix els primers 50.000 més 10.000 euros”, ha afegit Altur.

Muralles defensives, castells i centres de música

Per a aquesta nova convocatòria, com s’ha dit, la institució ha augmentat el pressupost un 30% més respecte a anteriors corporacions. En total, 248 projectes que recorren totes les comarques valencianes i que inclouen actuacions com la reforma de centres de música o la insonorització de les seues aules, com és el cas de Beniatjar o Siete Aguas; la rehabilitació de

béns de valor històric com la muralla de Riba-roja de Túria o la mesquita de Castelló de Rugat; i la restauració de patrimoni moble com el carrilló del campanar de l'església fortalesa de Castielfabib o dos quadres de l'artista Joan Ribalta que conserva l'ajuntament d'Andilla.

Actuacions a les comarques

Camp de Morvedre: 16 projectes per un total de 679.227 euros.

Chiva-Hoya de Buñol: 11 projectes per un total de 601.910 euros.

El Camp del Turia: 17 projectes per un total de 796.251 euros.

El Rincón de Ademuz: 9 projectes per un total de 378.343 euros.

El Valle de Ayora: 8 projectes per un total de 390.244 euros.

La Canal de Navarrés: 6 projectes per un total de 118.635 euros.

La Costera: 12 projectes per un total de 363.328 euros.

La Ribera Alta: 28 projectes per un total de 1.310.351 euros.

La Ribera Baixa: 9 projectes per un total de 303.090 euros.

La Safor: 27 projectes per un total de 405.421 euros.

La Serranía del Turia: 22 projectes per un total de 748.752 euros.

La Vall d'Albaida: 35 projectes per un total de 1.131.852 euros.

L'Horta Nord: 11 projectes per un total de 367.6634 euros.

L'Horta Oest: 4 projectes per un total de 262.120 euros.

L'Horta Sud: 14 projectes per un total de 204.400 euros.

Los Serranos: 11 projectes per un total de 517.494 euros.

Requena-Utiel: 9 projectes per un total de 363.478 euros.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats