L'oratge a Algemesí

Algemesí és el primer municipi valencià que usarà els drons per a vigilar el terme

És el primer municipi que compta amb aquesta prestació i té totes les autoritzacions pertinents
Algemesiweb | 06/12/2017

Ahir es va presentar en Algemesí el servei de vigilància del terme municipal amb drons. El nostre és primer terme valència que compta amb este tipus de vigilància i que té totes les autoritzacions per a fer-ho. Els agents de la Policia Local que s'han format en aquesta nova tecnologia han iniciat els vols de drons de vigilància de les collites.

Després d’un període de proves i gestions administratives per a aconseguir les autoritzacions pertinents, el servei de vigilància del terme municipal d'Algemesí amb drons ha començat a funcionar de forma oficial.

Algemesí és el primer municipi valencià que usarà els drons per a vigilar el terme 

Detectar robatoris en els camps i cases de camp, cremes il·legals, construccions il·legals, robatoris de cable i abocaments il·legals són alguns dels delictes que es podran prevenir amb aquest servei. L'agent de la Policia Local, Héctor Castell, és el primer habilitat per a pilotar aquest dron, i ha indicat que el treball consisteix a “efectuar vols de forma itinerant i quan detectem una possible infracció enviem les coordenades i la informació a la patrulla rural perquè procedisca a interceptar als infractors. Vigilar des de l'aire facilita el treball i l'extensió de terreny a inspeccionar”.

El projecte de vigilància amb drons d'Algemesí és el primer de València que compta amb l'autorització oficial i està registrat en l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria. Aquest nou servei policial va iniciar els treballs de recerca i formalització de permisos a través del programa de drons de la Univesitat Politècnica de València.

Algemesí ciutat pionera en l’ús de drons

El seu responsable, Israel Quintanilla, ha destacat en la presentació oficial del servei que Algemesí ha sigut pionera en la utilització de drons per a vigilar els camps que ja està operatiu. “Ara volem millorar les càmeres per a treballar també l'agricultura de precisió. En col·laboració amb la Copal i la Sèquia Reial del Xúquer volem detectar l'estat de les plantes i els fruits, com el seu grau de maduresa, com una línia d'acció més”.

El regidor d'Agricultura, Toni García, ha valorat el treball realitzat com “molt positiu”. García ha assenyalat que “esperem que el control del terme municipal ajude a disminuir els furts, perquè amb tota la problemàtica que tenim els agricultors damunt ens roben la collita, per la qual cosa estem obligats a fer alguna cosa. Amb els drons anem a cobrir molt de terme en poc temps perquè, a més, la patrulla rural coneix el terme a la perfecció”.

Aquest servei de vigilància amb drons està a la disposició de l'Agència Valenciana de Seguretat per a ser utilitzat en els casos d'emergències que requereixen el seu treball.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats