L'oratge a Algemesí

El monument a les víctimes de l’accident d’Eivissa s’inaugura 46 anys després

Algemesí ret homenatge amb un monument situat a la plaça del Pla
Algemesiweb | 04/01/2018

Este diumenge, 7 de gener, tindrà lloc la inauguració del monument als algemesinencs que perderen la vida en un accident aeri quan tornaven a Eivissa a treballar, després de passar uns dies de Nadal amb la família. Un accident que tingué lloc el 7 de gener de 1972, i on van morir 26 algemesinencs. 46 anys després rebran l’homenatge del seu poble amb un monument concebut per Leonardo Borràs.

El vol IB 602 de la companyia Iberia es va estavellar amb 104 persones a bord, 26 d’elles d’Algemesí, en la seua major part els algemesinencs que moriren a este accident eren de peons de la construcció que anaven a treballar a l’illa. Segons reivindica Més Algemesí, 46 anys després d’esta tragèdia l’Ajuntament els ret homenatge, a petició d’esta formació municipal “preparant un oblit imperdonable”. Es fa, com va demanar Més Algemesí, amb un monument que estarà ubicat a la Plaça del Pla.

El monument que s’inaugura diumenge a les 11 hores el va concebre l’escultor local, Leonardo Borràs, qui perdé un familiar en l'accident. Ara veu la llum – expliquen des de Més Algemesí- de la mà de l'arquitecte local i col•laborador habitual de desaparegut Borràs, Josep Carrasco. El monument que inicialment es barallà ubicar al cementiri és troba finalment situat a la plaça del Pla, en la part més pròxima al Parc Bernat Guinovart. “S'ha buscat aquesta tranquil·la ubicació per tal que es puga crear un espai de reflexió i recolliment” apunten des de +A.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats