L'oratge a Algemesí

El Consell prohibeix les cremes a menys de 500 metres de terrenys forestals

La prohibició tindrà una duració indefinida, fins que canvien les condicions de risc i la conselleria d'Agricultura i Medi Ambient emeta una nova resolució
Algemesiweb | 06/01/2018

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha resolt iniciar el 6 de gener un nou període excepcional de prohibició de cremes en què no es podrà autoritzar, en els terrenys forestals, en els contigus o amb una proximitat menor de 500 metres. Tampoc es permet la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissers o matolls.

Este període, del que en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana es publicarà la resolució corresponent, tindrà una duració indefinida, açò és, sense data de finalització i es mantindrà fins que canvien les condicions de risc i la conselleria emeta una nova resolució que dispose el contrari.

El Consell prohibeix les cremes a menys de 500 metres de terrenys forestals 

De la mateixa manera es restringeixen les accions o activitats contingudes en els plans locals de cremes, de manera que es deixa en suspens, des del 6 de gener de 2018, inclusivament, totes les accions o activitats arreplegues en els plans locals de cremes o en autoritzacions nominatives que contradiguen el que establix la resolució.

Esta decisió s'ha pres per part de la conselleria a partir del seguiment de l'estat de la humitat de la vegetació per mitjà de mostreig que es fa des de la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals. En este sentit, s'observa que es mantenen els valors secs i inclús extremadament secs en l'estrat de matoll, amb variacions depenent de la zona geogràfica i de l'orientació de les vessants on s'assenten.

En esta època de l'any, els valors habituals de l'estrat de matoll, amb una precipitació normal, haurien de ser normals o inclús humits. L'estrat arbori (P. halepensis), després de les escasses pluges de l'últim mes, ha entrat ja en valors de la categoria de sec. Pel que fa als combustibles fins, en la major part del territori l'estrat herbaci seguix agostat i sec, i per tant molt disponible davant de les ignicions.

Estos valors es veuen inclús empitjorats pels episodis de vents de ponent que hi ha hagut estos últims dies i que ha portat com a conseqüència els dos últims incendis patits. La combinació dels forts vents pronosticats, acompanyats del descens de la humitat relativa, han fet que el combustible, tant el viu com les parts mortes, seguisca dessecant-se.

En els incendis forestals de Culla -que ha afectat 535 hectàrees de terreny forestal i ja està extingit- i de Sagunt en la Marjal dels Moros - que este matí s'ha Donat per controlat a falta de la perimetració de la superfície definitiva- la característica principal ha sigut la ràpida propagació, ja que en poques hores han cremat molta superfície degut, d'una banda, a les extremes condicions meteorològiques en què han predominat forts vents de component oest, però també a causa de l'estat de la vegetació per l'absència de pluges.

El Consell prohibeix les cremes a menys de 500 metres de terrenys forestals 

La precipitació acumulada durant este últim mes en el conjunt del territori de la Comunitat ha sigut molt escassa o nul·la, especialment a la província de Castelló. A açò cal sumar l'escassetat general de precipitacions al llarg de l'estiu i de tota la tardor. Esta circumstància necessàriament té un reflex en el grau d'humitat de la vegetació i, per tant, en la seua elevada disponibilitat enfront del foc en cas d'incendi.

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural insistix a extremar la precaució enfront del risc d'incendis forestals atés que tots estos últims incendis estan originats per l'activitat humana.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats