L'oratge a Algemesí

Més Algemesí critica el retard del fraccionament dels impostor municipals

No serà possible perquè l’equip de govern no ha elaborat una nova ordenança fiscal, tot i que l’acord de fraccionament és de 2016
Algemesiweb | 09/01/2018

Més Algemesí critica l’equip de govern per no haver fet els “deures” i no redactar unes noves ordenances fiscals que permeten als algemesinencs i algemesinenques fraccionar els pagaments dels impostos locals en 2018. Més Algemesí recorda que l’equip de govern és l’encarregat de la redacció d’estes noves ordenances i que la moció del fraccionament, que va ser aprovada en març de 2016, tampoc es podrà aplicar este 2018, perquè no s’han elaborat les noves normes necessàries per a la seua aplicació.

La moció presentada per Més Algemesí, i aprovada pel ple, era per a fraccionar el pagament dels impostos locals i que els ciutadans els pogueren pagar mensual o bimensualment. “Aquella moció, aprovada en març de 2016, podia haver-se fer efectiva, si s’hagués volgut, per a 2017. Calia, per una banda, resoldre els problemes informàtics que pogueren existir, i, per altra, aprovar una ordenança nova que regulés el tema” expliquen des de Més Algemesí.

L’agrupació li tira en cara a l’equip de govern “no va fer durant tot 2016 res per executar la moció. Així doncs, durant 2017, que era l’exercici fiscal del qual parlava la moció com a primer exercici, la ciutadania d’Algemesí no pogué fraccionar els impostos i aquells que per raons econòmiques no ho pogueren pagar quan tocava, acabaren fraccionant-ho però pagant l’interés que indica la llei, la qual cosa era el que es tractava d’evitar”.

Actualment l’Ajuntament compta amb l’equip informàtic que facilita el fraccionament, “però resulta inútil perquè l’equip de govern no ha impulsat la modificació de l’ordenança fiscal corresponent, tot i que en la moció ja se’l presentava un esborrany del que podia ser” es queixen des de +A.

Més Algemesí critica el retard del fraccionament dels impostor municipals 

I recorden que “durant 2018 aquells ciutadans que no puguen pagar per exemple l’IBI en el termini establert acabaran pagant-lo fora de termini, fraccionat, sí, però amb un interès addicional, i ho farà “gràcies” a la desídia de l’equip de govern que passa de millorar el dia a dia de la ciutadania”. I insten a l’alcaldessa a reformar l’ordenança, tot i que caldrà esperar a 2019 per a poder realitzar els pagaments fraccionats.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats