L'oratge a Algemesí

Sanitat millorarà l’atenció primària en materialitzar-se la reversió de l’Hospital de la Ribera

La Conselleria ampliarà el centre de Salut de la plaça de la Ribera i ja hi ha consignació pressupostària per a 2018
Algemesiweb | 11/01/2018

La Directora General de l’Alta Inspecció Sanitària, Isabel González, el comissionat de l’hospital, Salvador Llopis, i la directora territorial, Maite Cardona, van aclarir dimarts en una xarrada celebrada en Algemesí molts dubtes a la ciutadania respecte a la reversió, en un acte organitzat pel PSPV. En l’acte s’avançà que ja hi ha consignació econòmica en 2018 per a l’ampliació del centre de Salut de la Plaça de la Ribera per part de la Generalitat.

A partir del pròxim 1 d’abril el Departament de Salut de la Ribera passarà a ser de gestió pública, acomplint-se així el compromís dels actuals gestors de la Generalitat (PSPV i Compromís). Durant la xerrada informativa que tingué lloc dimarts en Algemesí es va confirmar que Conselleria de Sanitat mantindrà tots els serveis i especialitats de l’hospital una vegada es materialitze esta reversió de sistema privat a la sanitat pública.

Sanitat millorarà l’atenció primària en materialitzar-se la reversió de l’Hospital de la Ribera

En la xerrada l’algemesinenc Salvador Llopis, actual Comissionat de la Ribera, va avançar que entre les inversions previstes per la Generalitat serà l’ampliació del Centre de Salut de la Plaça de la Ribera, una vegada l’hospital siga de gestió pública.

Segons va explicar Llopis “s’està treballant en la reversió des de fa més d’un any. Això ens ha permés arribar a acords amb els sindicats que garanteixen la subrogació del personal de l’hospital que passarà a ser personal laboral”. Per tant la subrogació del persona està garantida.

Llopis també va avançar que “respecte a la potenciació de l’atenció primària, ja tenim compromisos en marxa. Per exemple, en 2018 s’invertiran 60.000 euros en el projecte d’ampliació del centre de salut de la plaça de la Ribera d’Algemesí, projecte que es finançarà amb 500.000 euros del pressupost de 2019 i 500.000 euros més del pressupost de 2020”.

L’alcaldessa, Marta Trenzano, va mostrar el seu total suport a la reversió i va sustentar el seu argument en el fet que “durant 20 anys la ciutadania de la Ribera ha patit un greuge comparatiu respecte a altres departaments de gestió pública, perquè hi havia una empresa que havia d’obtindre beneficis econòmics a força de retallar en recursos sanitaris i de personal”.

Trenzano va declarar que “amb la gestió pública es garantirà la igualtat de tracte als pacients de la comarca, s’ampliaran les infraestructures i augmentarà el personal en atenció primària. Aquesta és una bona notícia que assegura la millor atenció possible per a la nostra ciutadania”.

Per la seua banda Directora General va posar en valor el canvi en les prioritats del nou Consell pel que a la salut respecta ja que “1 de cada 3 euros que es gasta la Generalitat és en sanitat, la qual cosa suposa una inversió de 6000 milions anuals”.

Segons va explicar González, el compromís de la Generalitat és “no solament mantindre els serveis i les especialitats, sinó millorar-los progressivament atés que la Conselleria no ha d’obtindre cap benefici econòmic d’aquesta gestió, de manera que tots els nostres recursos revertiran en la gestió. Un dels primers elements que millorarà l’equipament serà un accelerador lineal del càncer valorat en 3,5 milions d’euros”.

Així mateix, va asegurar que “una de les nostres prioritats serà la de potenciar l’atenció primària ja que és ací on s’estableix el primer contacte amb el pacient. Per això, els pressupostos de 2018 de la Generalitat ja inclouen millores en infraestructures, equipament i personal”.

Finalment, la directora territorial Carmen Cardona va concloure que la decisió de recuperar el departament per a la gestió pública està sostinguda pel pacte del Botànic, perquè tots els partits que el sustenten recollien aquesta proposta en els seus respectius programes electorals.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats