L'oratge a Algemesí

Copal dóna facilitats als socis per a realitzar la prepoda mecànica

La introducció de podadores mecàniques per a tasques agràries pretén la rebaixa en els costos de producció dels cultius
Algemesiweb | 13/01/2018

Copal ha anunciat l’ús de podadores mecàniques per a realitzar la prepoda en els camps dels seus socis. La Cooperativa d’Algemesí està realitzant labors de prepoda mecànica en caquis i cítrics amb resultats en costos interessants per als seus socis. La intervenció mecànica permet una reducció important en els costos de poda i una reducció de la mà d'obra en l'explotació agrícola, expliquen des de l’entitat.

COPAL posa a la disposició de tots els seus socis aquest servei. Si desitgen major informació passen per les nostres oficines del Servei de Cultius.

Copal dóna facilitats als socis per a realitzar la prepoda mecànica

La utilització d'eines mecàniques para determinades labors , tant en caqui com en cítrics, és un dels reptes als quals ha d'enfrontar-se un agricultor. Especialment els treballs de poda representen un alt cost dins de les tasques de cultiu d'un arbre fruiter. Aquests, juntament amb els tractaments fitosanitaris, són la part més costosa del cultiu.

Per a la utilització de la màquina és imprescindible que el camp complisca uns requisits de mecanització, és a dir, ha de tenir un marc de plantació perquè la màquina puga passar, com a norma general per on passa un turbo passa també la màquina.

La mecanització dels treballs de poda, desenvolupats a EUA des de la dècada dels 50 del segle passat, és una novetat en les explotacions agrícoles dels nostres socis. Les limitacions en la grandària de les explotacions i el costum de realitzar aquestes tasques de forma manual han fet que aquest sistema mecanitzat es vaja introduint a la Comunitat Valenciana lentament.

Segons expliquen des de la Cooperativa d’Algemesí “els reptes dels cítrics i fruiters passen per una reducció en els costos de producció en camp”. L'alt cost de la mà d'obra obliga a realitzar certes tasques de forma mecanitzada, entre ells els treballs de poda i triturat, i també de tractaments fitosanitaris.

La prepodadora de discos consisteix en un braç articulat en el qual estan col·locats normalment cinc discos alineats. Aquest braç pot col·locar-se en qualsevol posició per l'accionament hidràulic a través del tractor. Una vegada situat el braç, una bomba connectada a la presa de força del tractor fa girar els discos d'acer amb diamant incrustat, que gràcies a les seues dents van tallant totes les branques que es troben en el sentit de la marxa.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats