L'oratge a Algemesí

Stepv demana l’ampliació del termini de sol·licituds per a la jornada continuada

Es podran realitzar activitats extraescolars que ja no seran gratuïtes sinó que es fica un preu màxim de 18€
Algemesiweb | 05/02/2018

El DOGV ha publica publicat les instruccions a seguir per aquells centres que sol·liciten aquest canvi. Aquesta publicació es fa a només 8 dies per a la finalització del nou termini donat per a presentar la documentació pertinent de la sol·licitud de canvi de jornada escolar per al curs escolar 18/19. Enguany en Algemesí han adoptat la jornada continuada els centres Ribalta i Verge de la Salut.

Les instruccions que la Conselleria acaba de publicar inclouen tot un seguit d’informacions de crucial importància per a la redacció dels projectes. Stepv critica que este noves instruccions incrementaran la càrrega burocràtica als centres, ja que el procediment per tal de garantir que cap alumne o alumna quede exclòs per motius econòmics de les activitats extraescolars desenvolupades durant la jornada escolar, fora de l’horari lectiu, recaurà directament en la gestió directa de cada centre educatiu.

En eixe sentit, es regula que l’alumnat que siga beneficiari directe o amb caràcter assistencial de les ajudes de menjador escolar en els centres públics podrà realitzar fins a un màxim de dues activitats extraescolars de manera totalment gratuïta, a càrrec de les despeses de funcionament del centre.

Extraescolars per un preu màxim de 18€

També s’indica que el cost màxim per alumne i activitat extraescolars serà de 18 euros, desenvolupant-se durant almenys 2 dies a la setmana. Les instruccions li atribueixen una nova funció al consell escolar, que és la d’estudiar els possibles casos de l’alumnat que, no sent beneficiari directe o assistencial de les ajudes de menjador que tenen directament ajuda a les activitats extraescolars de pagament, i estiga en unes condicions socioeconòmiques desfavorables que facen necessari que la mesura anterior també els siga aplicable.

“D’aquesta manera es trasllada la responsabilitat de determinar si les condicions socioeconòmiques de les famílies són les necessàries o no per tal que un alumne puga realitzar les extraescolars de pagament amb diners de la seua butxaca o seran subvencionades per l’administració” apunten des del sindicat. A més, aquestes despeses aniran a compte dels recursos propis del centre educatiu.

Les noves instruccions no han estat negociades amb les organitzacions sindicals, “malgrat que STEPV havia sol·licitat informació sobre com s’aplicarien els canvis introduïts en la modificació de l’ordre de jornada, que es va negociar en dues meses sectorial en novembre i desembre” exposen des del sindicat.

Stepv demana l’ampliació del termini de sol·licituds per a la jornada continuada 

STEPV volia saber, especialment, com es gestionaria el canvi introduït quant a les activitats extraescolars, ja que s’eliminava l’obligatorietat que foren gratuïtes i se substituïa perquè no foren lucratives. Això significava que s’havien de subvencionar en determinats casos, ja que segons la normativa l’administració ha de garantir que cap alumne quede exclòs per motius econòmics.

STEPV ja es va manifestar contrari en les meses sectorials de novembre i desembre a aquest canvi, ja que considera que és l’administració qui ha de preveure unes partides pressupostàries per a garantir la gratuïtat de les activitats extraescolars a tot l’alumnat.

El Sindicat exigeix a la Conselleria d’Educació una ampliació del termini presentació de la documentació per tal que els centres que ja tenen elaborats els seus projectes puguen adequar-se a les noves exigències de la Conselleria i tindre temps per a convocar de nou els òrgans de participació de la comunitat educativa, que han d’aprovar per 2/3 a favor els projectes que com a conseqüència d’aquestes instruccions cal que es modifiquen.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats