L'oratge a Algemesí

Gavarda diu no a l'abocador comarcal

Els veïns del municipi rebutgen l'opció d'albergar l'abocador comarcal del Consorci de Residus Ribera-Valldigna, després de la consulta celebrada ahir
Algemesiweb | 07/02/2018

Més de la meitat dels veïns i veïnes de Gavarda van votar no a la instal·lació de l'abocador comarcal del Consorci de Residus Ribera-Valldigna en el terme municipal de la localitat. Ho van fer en una consulta popular celebrada el passat diumenge en la qual van participar el 50 % dels censats, dels quals el 80 % van rebutjar l'opció.

Seguint els criteris del sufragi universal, la jornada, que es va dur a terme en l'ajuntament de 10:00 a 14:00 hores, va transcórrer sense majors problemes i en un ambient pacífic. Així mateix, durant el matí del diumenge es va decidir obrir una nova franja horària de 19:00 a 20:00 hores per a tots aquells que no hagueren pogut participar abans. «Estem molt contents amb la resposta de la gent. Ens serveix per a confirmar que els nostres veïns i veïnes estan molt implicats amb el futur de la seua població i que participen per a opinar sobre les decisions importants», assegura l'alcalde, Vicente Mompó.

Abans d'aquesta celebració, el consistori va realitzar dues assemblees informatives per als habitants amb l'objectiu que conegueren el projecte de manera detallada, en les quals es van explicar els beneficis i inconvenients de l'abocador. «Són les persones que viuen a Gavarda les que han de prendre protagonisme en aquest tipus d'accions i així ho han fet», afirma Mompó.

Gavarda diu no a l'abocador comarcal 

Un dels criteris establits perquè la consulta fóra vinculant era que havia de votar el 60 % de la població i al no complir-se, la qüestió es portarà al ple municipal perquè la resta de partits mostren la seua opinió. De totes maneres, la postura de l'equip de govern seguirà les directrius marcades pels seus veïns en la consulta.

El primer edil va lamentar no tenir el suport de tots els membres de la corporació, no obstant açò, es va mostrar satisfet amb els resultats obtinguts. «Volíem saber què opinió tenia la localitat referent a aquest tema i pensem que la millor opció era aquesta. Hi ha hagut màxima transparència en tot moment i les dades ho demostren. Nosaltres sempre caminarem al costat dels nostres veïns i veïnes», sentencia el primer edil

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats