L'oratge a Algemesí

Copal invertirà més de 600.000 € en les seues instal·lacions per a eliminar la mosca blanca dels caquis

COPAL adverteix sobre la gran preocupació que suposa l’amenaça de la mosca blanca en la producció del caqui
Algemesiweb | 12/05/2017

La Cooperativa Agrícola S.C.J. Coop. V. Algemesí, COPAL, ha fet públic en un comunicat que adaptarà tots els seus processos de producció per tal de lluitar contra la mosca blanca que afecta al caqui. L’adaptació afecta tant als tractaments del camp, la manipulació com a la confecció de la fruita.

L’entitat ha fet públic que amb “l'objectiu d'incrementar la capacitat de producció i millorar el llavat dels caquis que facilite l'eliminació dels residus en fruits dipositats per aquesta plaga, aquest estiu COPAL adaptarà les seues instal·lacions de manipulació de caqui amb una inversió superior als 600.000 euros”. La mosca blanca del caqui és una plaga que provoca la pèrdua de valor econòmic de la fruita afectada i l'augment de costos de manipulació de fruits amb restes de melassa o fredolic

El treball fort està al camp

“Però fonamentalment el treball ha de fer-se en el camp” asseguren des de la cooperativa. Per això, és als camps dels aprotacionistes on COPAL està col·laborant juntament amb la Conselleria d'Agricultura per a establir les millors formes d'actuació. Des del seu departament tècnic s'està realitzant un seguiment exhaustiu de la plaga i es comunicaran els moments idonis de tractament.

La mosca blanca (Dialeurodes) té tres generacions. Una a tractar ara, una altra a principi d'estiu i una final a principi de tardor. “És necessari tractar entre l'estat d'ou fins a l'inici de fases larvàries, que és quan es produeix la melassa i com a conseqüència el fredolic” expliquen des de l’entitat.

L'adult d'aquesta plaga és una mosca blanca de grandària gran en relació a altres mosques blanques. Els ous són allargats i groguencs i els diposita tombats. Les larves no presenten cap tipus de secrecions i són pràcticament transparents, per la qual cosa és molt difícil detectar-les a simple vista. Pot instal·lar-se en tot tipus de fulles, per la qual cosa el seu cicle biològic no depèn de les brotacions.

La plaga de la mosca blanca es va detectar en la campanya 2015, causant problemes de fredolic en kaki que van complicar la neteja dels fruits. En 2016 es va aparèixer el vol dels primers adults seguit d'una fase de posada d'ous en el revés de la fulla i més tard de larves que es van desenvolupar i van començar a soltar melassa i més tard focus de Fumagina (fredolic).

Segons Copal circular enviada a final d'abril a tots els aportacionistes de caquis va posar de manifest “l'enorme preocupació existent per les conseqüències que provoquen les invasions de mosca blanca en aquest cultiu”.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats