L'oratge a Algemesí

El camp valencià exigeix al Govern la inclusió dels noranta pobles i cultius marginats de la millora fiscal

Sindicats i la Federació de Cooperatives Agro-alimentàries dirigeixen un escrit a la Conselleria i als ministeris d'Hisenda i Agricultura demanant una rectificació
AW | 13/05/2017

Els principals representants del sector agrari valencià  han decidit exigir al Ministeri d'Hisenda que rectifique la recent Ordre que estableix la millora fiscal per a les tributacions de caràcter agrari corresponents a 2016 i incloga als al voltant de noranta pobles que, en un o un altre cultiu, han sigut exclosos de la rebaixa de mòduls de forma arbitrària i injusta. Algemesí està els pobles que han perjudicats per l’ordre estatal.

Els presidents de AVA-ASAJA, La Unió de Llauradors i la Federació de Cooperatives Agroalimentàries –Cristóbal Aguado, Ramón Mampel i Cirilo Arnandis, respectivament- han remès un escrit als ministeris d'Hisenda i Agricultura, així com al departament agrari de la Generalitat Valenciana i a la Delegació del Govern, en el qual es detalla el greuge comparatiu al que s'han vist sotmesos gran nombre de localitats i cultius i s'insta a les administracions, a cadascun en l'àmbit d'actuació que li correspon, a rectificar els errors detectats abans que concloga el termini de presentació de les declaracions de la renda el pròxim 30 de juny.

I és que, efectivament, “la discriminació que han patit determinats termes municipals i certs cultius resulta incomprensible perquè tots ells van patir amb igual rigor que altres zones que sí s'han vist beneficiades per la reducció fiscal els devastadors efectes d'incidències climàtiques com la sequera, la calamarsa, la gota freda o el vent” expliquen els signants.

Entre casos més cridaners, els agricultors citen localitats amb tant pes en la citricultura valenciana Algemesí, l´Alcudia, Carlet o Alzira, hagen sigut marginades pel decret que el Ministeri d'Hisenda va publicar la setmana passada.

En la carta que els màxims representants del sector agrari valencià dirigeixen als responsables polítics dels departaments del Govern central i autonòmic ja citats s'inclou com a document adjunt una completa relació dels municipis i cultius discriminats.

Les organitzacions agràries i les cooperatives entenen que la responsabilitat del desastre que suposa l'ordre governamental per a la rebaixa de mòduls és compartida pels dos ministeris i per la conselleria. Expliquen que publicació d'aquesta ordre correspon a Hisenda, però per a la seua elaboració es basa en l'informe previ que li trasllada el Ministeri d'Agricultura, informe que es basa al seu torn en les dades que li aporta la Conselleria d'Agricultura.

Per açò, i amb l'objecte de conèixer l'origen dels errors que han desembocat en tants oblits incomprensibles, i tremendament perjudicials per a la renda de centenars d'agricultors, AVA-ASAJA, La Unió i la Federació de Cooperatives Agro-alimentàries han sol·licitat a la Conselleria que els remeta l'informe en qüestió.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats