L'oratge a Algemesí

La creïlla vella francesa copa el mercat i frena la venda a la creïlla nova valenciana

La Unió denuncia la saturació en els supermercats de creïlla antiga de pitjor qualitat provoca baixos preus per als productors valencians
Algemesiweb | 19/05/2017

LA UNIÓ de Llauradors denuncia que la gran distribució seguisca inundant els supermercats amb creïlla francesa (creïlla de conservació) vella, que ha estat diversos mesos en càmeres de refrigeració quan ací ja ha començat la campanya de creïlla nova i per tant fresca i de major qualitat.

Amb aquesta situació “no és d'estranyar que la superfície de cultiu de creïlla descendisca any rere any, mentre augmenta el volum de creïlla importada” afirmen des del sindicat agrari. Les exportacions de creïlla de França a Espanya van passar de 425.000 tones en 2013 a 518.000 tones en 2016. Pel que fa a la nostra producció, en l'any 1999 hi havia a la Comunitat Valenciana una superfície de cultiu de més de 8.000 hectàrees i ara només poc més de 2.000.

Les creïlles franceses

LA UNIÓ recomana als consumidors que comproven abans de comprar la procedència de la creïlla i en el cas que siga antiga i de mala qualitat insten als supermercats a substituir-les per les noves del nostre territori. També aconsella mirar amb detall l'etiqueta doncs es presta a confusió perquè normalment l'empresa envasadora és espanyola, encara que la procedència del tubercle siga francesa.

“Els productors de la Comunitat Valenciana porten ja algunes setmanes recol·lectant creïlles noves d'excel·lent qualitat i estan percebent per les mateixes uns preus mitjans d'entre 0,20-0,25 €/kg, amb un mercat molt parat i amb escasses compres” asseguren des de la Unió de Llauradors.

Les creïlles franceses

“La distribució segueix oferint creïlla francesa de pitjor qualitat i emmagatzemada en fred durant diversos mesos que és consumida pels consumidors de la Comunitat Valenciana i d'Espanya, malgrat tenir ací ja un producte fresc, nou i de gran qualitat que té dificultats per a accedir als mercats” afirmen els denunciants d’esta situació que afecta als productors locals.

Centren el problema en que França s'encarrega de subministrar la demanda de creïlla en el mercat espanyol durant els mesos d'hivern a uns preus molt baixos, però el problema és que desplacen posteriorment també a la nostra producció primerenca fins a esgotar les existències emmagatzemades procedents de les seues càmeres.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats