L'oratge a Algemesí

La Consellera demana al Govern central "suport extraordinari" per a lluitar contra la Xylella

Dels 1,92 milions d'euros assignats pel govern en la distribució de fons per a lluita contra plagues, d'ells 0,5 milions d'euros per a la Xylella
Algemesiweb | 06/10/2017

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha manifestat davant de la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, que "una situació extraordinària" com la provocada per l'afecció de la 'Xylella fastidiosa' als ametlers alacantins "necessita suport extraordinari". Ho ha fet en el marc de la conferència sectorial en què s'han distribuït els fons del govern per a sanitat vegetal entre les comunitats autònomes.

Elena Cebrián, que ha assistit aquest dilluns i dimarts i hui tant a la conferència sectorial com als consells consultius d'Agricultura, Pesca i Medi Ambient, ha valorat i agraït els fons adjudicats a la Comunitat Valenciana, però ha lamentat que el mig milió d'euros corresponent a la 'Xylella fastidiosa' s'haja fet a costa de l'assignació per a combatre la 'Ceratitis capitata'.

La Consellera demana al Govern central "suport extraordinari" per a lluitar contra la Xylella 

En l'últim repartiment de la Conferència Sectorial d'Agricultura han correspost a la Comunitat Valenciana 1.927.335 de euros per a prevenció i lluita contra plagues, dels quals mig milió es destinen a la Xylella, un bacteri detectada en les comarques de La Marina Alta i Baixa, a més d'El Comtat, en la província d'Alacant, que ha afectat plantacions d'ametlers.

La consellera ha assegurat que la Generalitat Valenciana continuarà combatent la infecció i propagació d'este bacteri amb mitjans propis i un "enorme esforç" desplegat segons el Pla d'Acció posat en marxa, que inclou prospeccions i anàlisi, actuacions per a la seua eradicació, així com comunicació i explicació les organitzacions agràries, administracions municipals i cooperatives.

Per contrast, ha posat de manifest la preocupació del Consell per les notícies que arriben d'Europa, en particular l'informe de l'Oficina Alimentària i Veterinària Europea sobre les "insuficiències" en l'aplicació a França del dispositiu contra la propagació de la Xylella, que s'afig al procediment d'infracció contra Itàlia per no haver adoptat les mesures correctes en la lluita contra este bacteri.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats