L'oratge a Algemesí

La superfície de cultiu de regadiu creix per segon any consecutiu a la Comunitat Valenciana

Malgrat la sequera la superfície de regadiu torna a superar a la de secà a la Comunitat i suposa més del 50% de les terres de cultiu
Algemesiweb | 09/01/2018

La superfície de cultiu de regadiu en 2017 ha augmentat a 330.812 hectàrees a la Comunitat Valenciana i supera per segon any consecutiu a la de de secà (323.219 hectàrees). Actualment el regadiu ja representa més del 50% del total de les terres de cultiu, segons l'informe 'El regadiu a la Comunitat Valenciana', realitzat per la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

L'agricultura en el territori valencià es caracteritza per la seua alta especialització en cultius de regadiu, tant a nivell productiu com a nivell d'exportació. Aquest informe -basat en dades de l'Enquesta de Superfícies i Rendiments de Cultiu (Esyrce), l'Informe del Sector Agrari Valencià (ISAV), i l'Enquesta sobre l'ús de l'aigua en el sector agrari de l'INE-, analitza l'evolució de la superfície de regadiu, així com el volum d'aigua de reg utilitzat per les explotacions agràries.

La disminució de la superfície de secà en els últims 30 anys (-44,07%) és el principal causant de la reducció de terres de cultiu (-29,93%), ja que el descens en regadiu ha sigut menor (-6,92%). De fet, el percentatge de la superfície de regadiu pel que fa al total de les terres de cultiu ha passat del 38,08% en 1985 al 50,58% en 2017.

Superfície regada per tipus de reg

La implantació del sistema de reg localitzat ha aconseguit una superfície de 203.101 hectàrees regades en 2017, la qual cosa representa el 70% de la superfície total regada. El reg per gravetat, amb 85.585 hectàrees regades, representa el 29,50% de la superfície total regada, mentre que els regs per aspersió i automotris són poc significatius.

En 2015 es van utilitzar 1.218 milions de metres cúbics d'aigua en les explotacions agràries de la Comunitat Valenciana, dels quals el 52,05% van correspondre a reg localitzat, i el 47,76%, a reg per gravetat. Així mateix, la major part de l'aigua disponible per a reg procedeix d'aigües superficials (un 62,10% l'any 2015).

El consum d'aigua per a reg de la mitjana dels últims tres anys dels quals es disposa de dades (2013-2015) ascendeix a 4.218 m3/hectàrea, un 13,28% inferior al consum en el trienni 2006-2008 (4.864 m3 /hectàrea), la qual cosa confirma que el consum d'aigua per hectàrea és molt menor utilitzant reg localitzat que per gravetat. De fet, el consum d'aigua per reg localitzat de la mitjana dels anys 2013-2015 ha sigut aproximadament la meitat del consum d'aigua per reg per gravetat o a manta (-46,33%)

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats