L'oratge a Algemesí

Urbàlia Rurana estrena nou disc “De tornada a les ribes” gravat a Algemesí

El disc s’han enregistrat als estudis d’Algemesí Tressets Àudio i s’estrena a Barcelona el dia 19 de maig
AW | 13/05/2017

El nou disc d’Urbàlia veu la llum al caliu dels sons de la mediterrània encapçalat per un títol inspirat en un poema de Marc Granell.:“Esbós de xiquet eixint d’escola”. Es tracta de composicions tradicionals, adaptades pel grup, recollides per tots els racons de les comarques valencianes. En trobarem la jota, el fandango, les seguidilles, la saloma, la masurca, pasdoble, albades o polques.

El disc ha estat enregistrat a Tressets Àudio d'Algemesí. En ell col·laboren Xampo Llobat a la dolçaina i la  flauta, Jaume Gosàlbez  amb la dolçaina i el saxo, Tóbal Rentero al llaüt, la bandúrria i la guitarra i Lucas Ibáñez  a la guitarra i el requint, en les peces on han col·laborat.

L’enregistrament d’aquest disc significa la represa de gravacions de desenes de temes que habitualment este grup interpreta en els seus concerts en directe. El grup està integrat per Josep Sebastià a la dolçaina, la tarota, la  flauta i la veu, Carles Gil a l’acordió, la mandola, la mandolina i també la veu, Toni Torregrossa a la guitarra, el mandoloncello, el guitarró i la veu principal, Bernat Pellisser a la bateria i les percussions i Joan Buigues a la tuba.

 

Al disc també podrem escoltar peces de composició pròpia i versos de poetes antics com ara l’andalusí Ibn-al-Labanna, en versió de Josep Piera, junt amb lletres actuals com les del valencià Marc Granell. Unes altres lletres musicades pertanyen a textos de Joan Soler i Amigó, Rosabel Gumabu i el mateix Toni Torregrossa, cantant del grup.

A tot aquest treball s’afegueix  la recuperació de peces d’antics companys d’escenari i col·laboradors habituals Maurixio Martinotti i Xampo Llobat.  Per això s’hi inclouen melodies del repertori Lkezmer o una tonada de Gascunya a més de la polca i la giga de Quattro Province, d'un hassapiko de Lesbos i d'una tarantel·la de la Campània.

Un títol pensant en futur

El títol de l’àlbum,  poema 'Esbós de xiquet eixint d'escola' que Marc Granell va escriure per al desè aniversari de La Nostra Escola Comarcal a Picassent. El poema descriu l'esperança en el futur representada en un xiquet que rep l'herència i l'afany de superació d'un poble a través de l'ensenyament, amb la mar com a evocació principal. I Urbàlia situa La Mediterrània com a l’espai on es troben les seues músiques recollides, adaptades o  composades.

'De tornada a les ribes' es presentarà el divendres 19 de maig al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona, dins de la programació del 30Tradicionàrius.

 

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats