L'oratge a Algemesí

Diputació suma l'oferta de tots els seus centres a la Setmana dels Museus

S’han programat diverses activitats en els museus de la xarxa de Diputació
Algemesiweb | 18/05/2017

L'Àrea de Cultura de la Diputació de València ha programat diferents activitats per a la seua 'Setmana dels Museus', perquè no només el Dia i la Nit dels Museus es realitzaran activitats amb horaris especials. L'oferta cultural es prolongarà durant tota la setmana als tres centres museístics de la Diputació.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha expressat la seua satisfacció perquè «el personal de La Beneficència i del MuVIM s'han bolcat una vegada més per oferir als valencians i les valencianes una programació especial amb motiu del Dia i la Nit dels Museus».

Les activitats ofertades per aquests dies seran gratuïtes. Atès que les places disponibles per a realitzar aquesta programació són limitades, el públic haurà de recollir els tiquets als punts d'informació de La Beneficència o el MuVIM, o sol·licitar-ho per telèfon o e-mail al correu indicat.

Cal recordar que durant el dijous 18, dissabte 20 i diumenge 21 de maig, un autobús cultural de la línia 5 de l'EMT, denominat #Corremuseus, circularà pel centre de la ciutat de València. El seu ús serà totalment gratuït durant el dijous 18 de maig, de 17:00 a 22:30 hores, a més de tot el cap de setmana, amb el propòsit d'apropar al públic interessat a les activitats programades pels diferents centres expositius de València i convertir la ciutat en un gran espai lúdic.

El Museu de Prehistòria de València ha començat la setmana amb la inauguració, ahir dia 16 de maig, de l'exposició sobre l'arquitectura talaiòtica a Menorca, una cultura candidata a ser declarada Patrimoni de la Humanitat.

Per al 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, el Museu de Prehistòria de València convida el públic a participar en Els valors del patrimoni. ¡Molt a veure!

De 10:00 a 18:30 hores els assistents podran realitzar visites a la carta a les sales permanents del museu, on trobaran les exposicions sobre les Societats Prehistòriques, la Cultura Ibèrica, el Món Romà i la Història dels Diners. A aquestes s'afegeix la mostra temporal, acabada d'inaugurar, sobre arquitectura talaiòtica.

Les visites seran de 45 minuts de durada, estaran organitzades per a grups educatius, associacions o particulars, i es desenvoluparan al llarg de tot el dia. Cada grup podrà fer diverses visites a la seua elecció.

En tots els casos, necessitaran concertar la visita telefonant al 963 883 579, a través de servici.visites@dival.es o al punt d'informació del vestíbul de La Beneficència.

El 20 de maig és la Nit Europea dels Museus, una cita ineludible en el calendari cultural. Els visitants podran accedir al recinte a partir de les 21:30 hores per adquirir els tiquets al punt d'informació de la Beneficència i triar fins a tres visites diferents dintre el Museu de Prehistòria, que tindrà nombroses activitats lúdiques i didàctiques fins a la 01:00 de la matinada, hora del tancament de portes.

I per finalitzar les propostes de la setmana, el diumenge 21 de maig, la Biblioteca Infantil del Museu de Prehistòria ha programat, entre les 12:00 i les 13:30 hores, un taller de tall i confecció d'animals prehistòrics: Dentspèlspotes. L'aforament d'aquesta activitat és lliure i l'entrada gratuïta per a tots els públics.

El Museu Valencià d'Etnologia també ha organitzat per al 17 de maig, una taula rodona sota el títol ‘Museus i històries controvertides. Allò que no conten els museus’, que donarà començament a les 19:30 hores, a la sala II del Museu Valencià d'Etnologia. L'aforament és limitat a 60 persones.

El 18 de maig, Dia dels Museus, a les 19:00 hores, al Museu Valencià d'Etnologia ofereix una visita guiada a Històries controvertides. Visita guiada a les sals permanents, d'aproximadament una hora de durada i orientada a grups de 25 persones. Cal reserva prèvia a través de muvaet@dival.es, indicant nom complet, DNI, telèfon i e-mail.

El Museu Valencià de la Ilustració i la Modernitat (MuVIM) ofereix hui, a les 18:00 hores, el taller ‘El llibre i la seua història’, amb reserva prèvia, ja que són places limitades.

Divendres 19, a les 19:00 hores, està prevista l'activitat de decoració de la pèrgola del MuVIM. I a aquesta mateixa hora, a la Llibreria Dadà, la xerrada col·loqui "Dones en el món dels llibres".

El dia 20 les activitats començaran a les 12:00 hores amb una visita guiada al barri de Velluters per explicar "La Ruta de la Seda. Comerç, intercanvi i tolerància". A les 17:00 hores, visita del plànol de la ciutat de València del pare Tosca. A les 19:00 hores concert d’Astro Rey; i a partir de les 20:00 hores i fins a la mitjanit, portes obertes de les sales de les exposicions temporals del museu.

Per finalitzar aquesta setmana d'activitats extraordinàries, el diumenge 21, a les 10:30 hores, hi haurà visita guiada a la maqueta. A les 11:30 i 12:30 hores, visita guiada pel comissari de l'exposició a Tot Centelles.

El públic infantil tindrà també la seua oferta cultura amb el taller infantil "Stop Motion", el dia 21 a les 11:30 hores, adquirint prèviament el tiquet, com a la resta d'activitats.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats