L'oratge a Algemesí

L’escriptor Josep Manel Vidal presenta en la llibreria Samaruc el seu nou llibre

“La llum de les estrelles mortes” es presenta divendres a les 19:30 a la llibreria d’Algemesí
Algemesiweb | 18/05/2017

La llibreria Samaruc d’Algemesí acollirà, el proper divendres, 19 de maig, a les 19:30 hores, la presentació del llibre “La llum de les estrelles mortes”, del que és autor l’escriptor de l’Alcúdia de Crespins, Josep Manel Vidal. Aquest treball ha estat guardonat amb el Premi Soler i Estruch de Narrativa 2016, que convoca l’Ajuntament de Castelló de la Ribera i que edita Edicions del Bullent.

L’acte de presentació anirà de la mà de Lorena Calatayud, regidora de MÉS ALGEMESÍ, i comptarà amb la presència de l’editora de Bullent, Núria Sendra i del propi autor.

Amb aquest llibre, l’autor fa la seua particular entrada en el món de la narrativa, ja que les seues primeres incursions literàries s’havien mogut pel territori de la poesia. “La llum de les estrelles mortes” és un conjunt de deu històries on l’autor distorsiona, de vegades de manera subtil, allò que anomenem la realitat, és a dir, el món quotidià i previsible.

Així, als seus relats, podem trobar una societat que camina organitzada envers la seua mort, un autobús que no va enlloc, una fissura que flota en l’espai d’un bany i fa desaparèixer els objectes o la por d’un escriptor que invoca ficcions amb la seua literatura. I on els personatges de cadascuna d’elles tracten de viure els seus atzars i les seues relacions interpersonals sense perdre el ritme d’allò que els ha menat a trobar-se, a fer-se coincidents. Deu contes que són com deu cafès compartits a la taula d’un llenguatge poètic, per raonar i fer trobadisses les emocions humanes.

Perquè tot i ser un treball de narrativa, Josep Manel Vidal no perd en cap moment aquella veu personal que el caracteritza i a la que ens té acostumats en els seus treballs de prosa poètica. Aquesta vegada aprofitant el seu particular exercici de “seducció literària” per fer-nos considerar el món que ens envolta com una metàfora que ens ajude a descobrir què hi ha de veritat i de somiat en allò que vivim.

Josep Manel Vidal i Juan (l’Alcúdia de Crespins, 1965) és mestre i escriptor. Autor del blog “filant prim”, el 2011 publicà el poemari "El teu nom és un ésser viu", editat per Germania (Alzira). El 2013 guanya el XVII premi de poesia Josep M. Ribelles de la Vila de Puçol, amb el poemari "La fràgil arquitectura dels teus gestos" i publicat posteriorment per l'editorial ONADA. També ha estat finalista del premi de contes "Vent de Port" (2013) que organitza anualment l'associació cultural de Tremp "La casa del sol naixent", amb el relat "Cafè i canyella" i que publicà Pagès Editors en el recull "Magranes i altres narracions".

El desembre del mateix any, és premi Francesc Bru de poesia de Canals, amb el poemari "Tots els colors de la tardor" i el maig de 2015 és guardonat amb l’Antoni Ferrer" de poesia, per l'associació Cultural "La Garrofera" de l'Alcúdia de Crespins, amb el treball "El cor mineral de la margarida".

Ha col·laborat en la Revista Digital de Crítica i Pensament "Lemuria" i és columnista d’opinió en el diari digital LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats