L'oratge a Algemesí

L’algemesinenc Vicent Borràs guanya del XXIX Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira

La novel·la guanyadora du per títol Què saps de Vidal Palau?
Algemesiweb | 12/11/2017

L’escriptor algemesinenc Vicent Borràs ha sigut el guanyador del XXIX Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb l’obra Què saps de Vidal Palau? El premi li va ser lliurat a Borràs en el transcurs de la cerimònia que tingué lloc en la ciutat veïna en passat divendres per la nit. En la mateixa cerimònia també s’atorgaren la resta de guardons d’esta XXIX edició. El XXIX Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira és un dels premis més importants en la nostra llengua, tant per la seua dotació, 16.000 € per l’ajuntament d’aquesta localitat, com pel seu prestigi.

El relat guanyador és una novel·la d’intriga on podem gaudir un univers variat de personatges, alguns dels quals tenen un nom propi destacat en el panorama literari del segle XX i una presència inquietant en la trama. A partir d’aquestes veus, Vicent Borràs embasta un relat sobre la identitat i la personalitat dels personatges, però també de les col·lectivitats.

L’algemesinenc Vicent Borràs guanya del XXIX Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira   

Vicent Borràs va nàixer en Algemesí, 1962, i és professor i escriptor. De la seua obra cal destacar les novel·les Notes finals, L’últim tren (Premi Joanot Martorell 2000), Els silencis de Marc (Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2004) i Primavera encesa (Premi Blai Bellver 2013), i els llibres de relats Sala d’espera (Premi Vila de Perpinyà 1995) i Lennon i Anna (Premi Constantí Llombart - Ciutat de València 2008), entre altres. A més, és autor de diferents treballs i llibres sobre llengua, literatura i didàctica, així com col·laborador esporàdic en premsa escrita.

Resta de premis atorgats

El XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha sigut per a Xavier Duran per L’imperi de les dades. El big data, la privacitat i la societat de futur; el XIX Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, l’ha guanyat Ramon Ramon per Llum a l’Atzucac, i el XII Premi de Poesia Ibn Jafadja ha distingit Josep Ballester per A la intempèrie.

La guardonada amb el XII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira ha sigut Pepa Juan, per Acompanya’m en la nit; Leandro Sagristà ha merescut el XXII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per El misteri de la Casa Folch; Ximo Cerdà, autor d’Un mocador de pirata, ha estat guardonat amb el XXII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, i, per últim, el II Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Enric Solbes Consorci Ribera i Valldigna ha estat declarat desert.

Els guanyadors de les diverses modalitats van recollir, la nit del divendres 10 de novembre, el trofeu dissenyat per Manuel Boix, en el sopar dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. L’acte va ser conduït per Nelo Gómez i el grup valencià Barbaritats. Hi van assistir més de 700 persones, entre les quals cal destacar representants del Consell i la Diputació, membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, del Consell Valencià de Cultura, a més d’altres líders polítics, representants dels principals sindicats i d’entitats com Escola Valenciana. A aquesta edició s’havien presentat un total de 178 originals que optaven a una dotació global de 72.000 €.

Fotos cedides pel digital Tot Alzira

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats