L'oratge a Algemesí

L’Ullal Cultural presenta el llibre “Tupamaros. del fusell al Parlament” a la Biblioteca d’Algemesí

Serà a la sala Vicent Castell esta vesprada a les 19 hores
Algemesiweb | 01/12/2017

La Sala Vicent Castell de la Biblioteca Pública municipal d'Algemesí, acull esta vesprada, a les 19 h., la presentació del llibre Tupamaros. Del fusell al parlament (1966-2016), de l'historiador Vicent Galiana i Cano (Callosa d'En Sarrià, 1992). El llibre, publicat per Tigre de Paper, compta amb una segona edició amb epíleg d'Íñigo Errejón, qui va presentar el llibre a València. La presentació a Algemesí anirà a càrrec de Raül Añó, també historiador i membre de L'Ullal Cultural.

L’Ullal Cultural presenta el llibre “Tupamaros. del fusell al Parlament” a la Biblioteca d’Algemesí 

Els Tupamaros s'emmarquen dins de la tradició revolucionària d'Amèrica Llatina. Es tracta d'un moviment guerriller urbà de l'Uruguai, d'arrel marxista, al qual varen pertànyer elements tan significatius de la política com el propi expresident Pepe Mújica. El moviment s'inicià en 1960, en temps de dictadura, i en 1985 abandonà les armes per convertir-se en una opció política, a través de l'anomenat Frente Amplio, que aconseguiria grans resultats com ara la presidència entre 2010 i 2015 de Mújica.

Vicent Galiana, un jove doctorand bon coneixedor del context contemporani llatinoamericà, ens apropa a una realitat bastant desconeguda des d'ací. Un moviment d'esquerres que va lluitar per fer front a la dominació del neoliberalisme de les grans corporacions. Que arraconà la violència, que veié necessària en un determinat moment, i portà a la senda de la política les seues reivindicacions. Els ciutadans els ho agraïren confiant en ells.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats