L'oratge a Algemesí

El cor gregorianista de la Basílica de Sant Jaume actua a l’Alcúdia per Reis

El cor va oferir un concert al temple de Sant Andreu
Algemesiweb | 09/01/2018

El cor gregoriarista de la Basílica de Sant Jaume actuà el passat dijous al temple de Sant Andreu de l’Alcúdia per a celebrar la festivitat de Reis. El concert, fet totalment a capella seguint la direcció de Pepe Martínez, es va estructurar en cinc parts.

El cor gregorià de la Basílica de Sant Jaume és d’un cor amateur que, segons van explicar en la presentació del concert, va nàixer per a donar resposta a les necessitats de la litúrgia en llatí, que en algunes ocasions s’ha de celebrar a Sant Jaume, donat que es tracta d’una basílica.

A banda d’això, la formació fa alguns concerts divulgatius en un context extra litúrgic, com és el cas d’este que han oferit l’església parroquial de Sant Andreu Apòstol de l’Alcúdia, que ha permés comprovar una vegada més la magnífica acústica del temple alcudià.

En la primera part del concert, dedicada a l’Advent, es van escoltar les peces Rogate Caeli i Veni veni, tot seguit es pogué gaudir dels cants de la missa sencera del tercer diumenge d’Advent. La tercera part ha del concert estigué dedicada als cants a la Mare de Déu, protagonista de la darrera setmana d’Advent.

Durant el concert es van escoltar peces com l’Ave regina angelorum, Ave Maria i Oh! Santíssima, i dos cants propis del Nadal: Puer natus est nobis i Puer natus in Betlem, per a acabar l’actuació amb els cants de la missa d’Epifania.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats