L'oratge a Algemesí

Una exposició mostra l’evolució urbanística d’Algemesí

El Museu de la Festa acull l'exposició "La metamorfosi de l'espai urbà. Algemesí, 1879-2018", que mostra l’evolució urbanística d’Algemesí
Algemesiweb | 08/02/2018

El Museu de la Festa acull l'exposició "La metamorfosi de l'espai urbà. Algemesí, 1879-2018", que mostra l’evolució urbanística d’Algemesí. En ella es presenten al públic plànols que, generalment, han estat desconeguts fins al moment.

Concretament, s'exposen algunes de les obres cartogràfiques referents al poble, a partir del primer plànol complet a escala, de 1879, de Pérez de Rozas a iniciativa de la Sèquia Reial del Xúquer, realitzat per revisar l'estat cadastral del parcel·lari una vegada finalitzades les obres del ferrocarril Grau de València – Xàtiva de 1854, i que mostren un espai urbanitzat ben diferent del de hui.

Una exposició mostra l’evolució urbanística d’Algemesí 

A partir d'aquest plànol s'ha fet un recorregut cronològic per la metamorfosi d'Algemesí amb les propostes d'eixample de 1893, l'estat en 1905, els projectes de 1930, 1954, o 1975, per acabar amb l'estat actual.

Una exposició única i inèdita que permet fer una mirada a la vida quotidiana dels nostres avantpassats als carrers de l'època a través fotografies antigues en les que trobem llocs que han evolucionat i altres que han desaparegut per complet, al mateix temps que mostra el treball de nombrosos arquitectes municipals.

El regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Pau Montalvà, ha assegurat que es pretén crear un espai de reflexió per conéixer d'on venim i en que s'ha convertit la nostra ciutat. Per la seua banda, el comissari de l’exposició, David Pous, ha assenyalat que la mostra és “una invitació privilegiada a endinsar-nos en l’espai viscut per personatges com Benet Ballester o Segura de Lago. Una oportunitat única per veure l’Algemesí dels nostres avantpassats, el poble des d’una altra mirada a través de la seua evolució cartogràfica.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats