L'oratge a Algemesí

Algemesí manté en abril la taxa d´atur en el 25%

Algemesí manté en abrilla taxa d´atur en el 25% Baixa el nombre d´aturats però també el de llocs de treball
Francisco Jiménez Navarro | 16/05/2017

El nombre d'aturats durant el mes d'abril ha sigut de 2.222 veïns d'Algemesí. Tots ells i elles estan inscrits en l'oficina d'ocupació i reuneixen els requisits per comptabilitzar com atur registrat, en són 38 més que en el mes de març i 263 menys que al mer de març de l'any passat.

A primera vista podríem pensar que respecte a l’any passat hi ha 263 persones que han aconseguit una feina, lamentablement no és així. Un cop més l'evolució de les xifres de l'atur i les del nombre d'ocupats, no es correlacionen. No tots els que deixen les llistes de l'atur ho fan perquè han trobat una feina.

El nombre de veïns d'Algemesí que al mes d'abril tenen una feina és de 6.506, són 120 menys que al març i 6 menys que l'abril de l'any passat, per primera vegada des de l'any 2013, abaixa el nombre de persones amb feina.

Són diversos els anys que porte mantenint un observatori de l'ocupació a Algemesí, crec que és un moment oportú d'analitzar una valoració de quina ha estat la seua evolució en els últims 10 anys, des del fatídic 2.008.

En els darrers 5 anys el nombre d'aturats ha baixat un 34% però el nombre d'ocupats tan sols 

ha crescut un 12%.

A l'abril de 2008 van ser 1.333 el nombre d'aturats en tan sols un any, al 2.009 la xifra es dispara als 2.392 aturats, continuant creixent fins a la xifra màxima a l'abril del 2012 amb 3.390 aturats registrats, a partir d'aquest any 2012, es va iniciar un procés de baixada de l'atur, a l'abril de l'any actual són 2.222 el nombre d'aturat un 34% menys.

Pel que fa al nombre de persones amb feina, a l'abril de l'any 2008 van ser 8.112, en tan sols un any es van perdre 772 llocs de treball, continuant en aquesta mateixa tendència fins a l'any 2013 amb 5.812 persones amb ocupació, l'any 2014 s'inicia una tendència d'increment del nombre persones ocupades 5.995, fins a aquest mes d'abril en el qual per primera vegada des de l'any 2014 es produeix una lleugera baixada del nombre d'ocupats 6.506. Des d'abril del 2013 a l'abril d'aquest any el creixement de l'ocupació ha estat del 12%.

Dones i majors de 45 anys són els col·lectius menys beneficiats per la baixada de l'atur

La baixa del nombre d'atur registrat, no ha estat igual per a tothom, en el període 2012-2017 el nombre d'homes a l'atur ha baixat en un 49%, les dones tan sols el 21%. Pel que fa a les edats el nombre d'aturats de menys de 25 anys ha baixat un 56%, en el tram comprés entre els 25 i 44 anys la baixada ha estat del 47% i els majors de 45 anys, tan sols un 14%

La nostra taxa d'atur supera a la de Andalusia i Extremadura

La taxa d'atur registrat es manté amb el 25%, nou punts més que la mitjana Estatal amb un 16%, superant també la mitjana del País Valencià amb el 19% i la de la Ribera Alta amb un 20%.

Una vegada més el nostre 25% de taxa d'atur registrat supera el de les comunitats autònomes que històricament té major atur com són Andalusia amb un 22% i Extremadura, i estem molt lluny del 12% Catalunya i Madrid.

Pel que fa als municipis del nostre entorn comarcal de La Ribera Alta, la taxa més alta la té Carcaixent amb un 26% seguida per Alberic i Algemesí, amb el 25%, Alginet el 23%, Alzira el 20%, Benifaió i Guadassuar amb el 19% Carlet el 16%, Castelló de la Ribera el 15% i com ja és habitual amb la taxa més baixa l'Alcúdia amb un 13%.

Continuem amb altes taxes de precarietat en la Contracció

Els contractes realitzats a l'abril han estat 445, dels quals tan sols 44 són fixos o fixos discontinus i 309 han estat per a jornada completa i 136 a jornada parcial, per dies o hores, la durada dels contractes segueix sent molt precària el 68% tenen una durada menor d'un mes, tan sols el 2% 

supera els sis mesos.

Algemesi a 16 de maig 2.017

Francisco Jiménez Navarro

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats