L'oratge a Algemesí

Un total de 27.500 valencians han abandonat l'atur aquest trimestre

Les dones valencianes empitjoren la seua situació malgrat les bones dades
Algemesiweb | 28/07/2017

A la Comunitat Valenciana el segon trimestre de 2017 ha sigut positiu pel que fa a les contractacions i ha permés que 27.500 persones aconseguisquen un treball. En total en este moment a la nostra Comunitat hi ha 451.700 persones desocupades el que suposa un 5'7% menys que el trimestre anterior.

És una important reducció de desocupació, tot i que un poc per davall de la mitjana espanyola, que arriba al 8% de baixada. Si ho comparem amb el que passava fa just un any, l'evolució ha sigut molt positiva, ja que hui hi ha 67.900 valencians menys a l'atur que fa just un any, el que suposa una reducció de més d'un 13%.

Segons l'Enquesta de Població Activa, el segon trimestre d'este 2017 ha baixat l'atur en més de 340.000 persones a tot Espanya. Suposa un descens de l'atur de 8 punts respecte a al primer trimestre i baixa per primera vegada des de 2008 dels 4 milions de persones aturades. Tot i això, la taxa d'atur a Espanya continua sent molt alta, de més d'un 17%, però no cap dubte que és una bona notícia el fet que en l'últim any s'han creat 512.000 llocs de treball i en estos moments hi ha a Espanya 18'8 milions de persones amb faena.

Un total de 27.500 valencians han abandonat l'atur aquest trimestre 

Valoració des de la Generalitat Valenciana

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha puntualitzat que “esta millora en el solament està arribant als homes, mentre les dones empitjoren la seua situació". Segons el director del Servef, aquest fet, "segurament", es troba relacionat amb el pitjor comportament del sector serveis durant aquest trimestre, l'únic on baixa l'ocupació.

De la mateixa manera, Enric Nomdedéu ha lamentat la xifra de treballadors i treballadores amb contractes temporals, mentre es redueix la contractació indefinida. "És evident que s'està generant ocupació, però aquesta encara no és suficient ni en quantitat ni en qualitat", ha reconegut.

En aquest sentit, ha reclamat al Govern central "unes polítiques que no desregulen el mercat de treball i no privatitzen la formació professional". "El Consell -ha manifestat- seguirà reivindicant a Madrid unes polítiques que prioritze a les persones més vulnerables i que garantisca la igualtat d'oportunitats". D'aquesta manera, s'ha referit a la Conferència Sectorial d'Ocupació del passat dimecres, on es va debatre el 'xec de formació' que el Ministeri volia engegar.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats