L'oratge a Algemesí

La Generalitat demana a Montoro que desbloquege els 830 milions del FLA extraordinari

La Generalitat demà els diners al govern espanyol amb la finalitat de pagar als proveïdors valencians
Algemesiweb | 06/10/2017

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha remès una carta al ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, reclamant-li que desbloquege ja els 830 milions del FLA extraordinari amb la finalitat de poder complir amb els seus compromisos de pagament amb els proveïdors valencians.

"Aquesta és l'única manera de fer front a les milers de factures d'empreses i famílies que estan esperant cobrar. Si no arriba aquests diners, estaran ofegats, la qual cosa suposarà una mostra més de la insensibilitat que l'el president del Govern, Mariano Rajoy, té amb els valencians", ha lamentat Soler.

"És simptomàtic que enguany, que no hi ha eleccions, no arribe el *FLA extraordinari. Quan hi ha eleccions sempre arriba una setmana o dues abans i açò, evidentment, és una mala manera de governar. Així va ocórrer abans de les autonòmiques de maig de 2015 i de les generals de desembre de 2015 i juny de 2016", ha denunciat el conseller.

El Govern retarda l'aprovació

Soler ha reconegut que esperava que la Comissió Delegada d'Assumptes Econòmics de l'Estat haguera aprovat en la seua última reunió dijous passat el FLA extraordinari que ha de finançar la desviació del dèficit de l'exercici 2016, "però sembla ser que el Govern central tenia altres prioritats".

Aqueix FLA extraordinari ha d'atendre la despesa de 2016 no finançat, una conseqüència directa de “la insuficiència de recursos que pateix la Comunitat Valenciana, que afecta a milers de proveïdors i famílies valencianes, i que es destina als serveis públics fonamentals” expliquen des del govern de la Generalitat.

El titular d'Hisenda ha explicat que "cal tenir en compte que, una vegada que s'aprove el FLA extraordinari, encara és necessari realitzar diversos tràmits i gestions per a procedir al pagament de les obligacions que moltes empreses i famílies estan esperant. Quan exigim al Govern que abone aquests fons, i a més ho exigim amb urgència, la qual cosa estem fent és defensar els drets de les empreses valencianes i de les famílies que d'elles depenen".

"Sense alleujament per a la tresoreria"

Vicent Soler també ha explicat que la recent aprovació del FLA ordinari del quart trimestre no és suficient per a situar el Període Mitjà de pagament (*PMP) en una xifra que permeta allunyar-nos del risc d'incompliment. En aquest sentit, ha recordat que, dels 1.183,4 milions d'euros d'aqueix*FLA ordinari per a la Comunitat Valenciana, "només 162,5 milions, el 13,7%, és diners en efectiu per a pagar als proveïdors. Una xifra sens dubte insuficient per a alleujar les nostres tensions de tresoreria".

Finalment, el conseller ha recordat que el FLA és "una estafa, sempre ho ha sigut. Es tracta d'un préstec de diners que hauria d'haver arribat per drets econòmics i financers nostres i que, a més, no solament s'ha de retornar, sinó que no arriba a significar una quantitat suficient per a fer front als nostres pagaments".

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats