L'oratge a Algemesí

La ruta ambiental de Paratges 2017 ens arrima a Llombai i Llaurí este cap de setmana

PARATGES és un programa de visites guiades gratuïtes a Paratges Naturals i zones de gran valor ambiental de la comarca de la Ribera de Xúquer
Algemesiweb | 09/11/2017

Continua el programa de visites guiades gratuïtes PARATGES organitzat per a Mancomunitat i que este cap de setmana ens arrima a paratges de Llombai i Llaurí. L'hora d'inici de la ruta serà a les 10:00 h de matí des del lloc indicat en cada cas i finalitzarà a la 13:30, i és imprescindible realitzar inscripció prèvia.

Us deixem amb el programa del cap de setmana:

DISSABTE 11 de NOVEMBRE - LLOMBAI

Visita Paratge Natural del Tello.

Descripció de la ruta

Distància: 11 km

Dificultat: Mitjana

El paratge transcorre al Parc Natural Municipal “El Tello”, recorrerem el PR-CV 429, encara que amb alguna modificació, la primera és que en lloc de començar a la plaça de l'ajuntament de Llombai ho farem 2km més endavant en la senda del “Estepar Baix”, al costat del camí hi ha uns camps on es poden deixar els cotxes. D'aquesta forma evitem uns 4km de carretera que no aporten res a la ruta.

La ruta ambiental de Paratges 2017 ens arrima a Llombai i Llaurí este cap de setmana 

En la senda en el Pla del Estepar, ens desviarem del PR per visitar el “Pouet de l’Estepar”, amb excel·lents vistes sobre la comarca. Quan arribem a la sendera botànica, abandonarem el PR i agafarem la sendera local, on podrem conèixer la vegetació més típica de les nostres muntanyes.

L'última parada i obligatòria és a la “Torre d’Alèuda” (castell de Alèuda S.XII) que va pertànyer a un llogaret morisc avui desapareguda i declarada Bé d'Interès Cultural(BIC). Després de gaudir de les restes d'aquest xicotet castell i de les vistes ens dirigirem als cotxes que estaran a escassos metres.

Es recomana portar el calçat i roba adequats, aigua, algun aliment sòlid, protector solar i gorra.

DIUMENGE 12 de NOVEMBRE - LLAURÍ

Visita al forn de calç i antic aljub – Font de Sant Sofí

Descripció de la ruta

Distància: 7 km

Dificultat: Mitjana, amb un desnivell acumulat de 375m.

L’eixida tindrà lloc en la “Plaça de la Llibertat”, on es troben l'Església i l'Ajuntament, a les 10:00. Sortirem pel poble a buscar l'avinguda del País Valencià, en direcció a Poble Nou, una pedania de Llaurí. Quan passem l'última casa comença la muntanya, entrarem per la “Senda

dels Collaets”, estreta però amb un terreny agradable. A uns 300m ens trobarem amb el primer forn de calç. Continuarem per la senda fins a arribar al primer “collat”, des d'allí gaudirem d'una bones vistes de “La Creu” i “El Cavall”, que són la frontera natural de les dues Riberes.

En poc temps arribarem a la “Font de Sant Sofí”, on està enclavada la principal urbanització de Llaurí. Tornarem un poc sobre els nostres passos i ens desviarem a l'aljub, que pel tipus de construcció i utilitat podríem dir que data de principis del segle XX. Continuarem per una pista forestal amb una curta però intensa pujada i tornarem per la “Senda dels Collaets” en direcció a Poble Nou, donant per finalitzada l'excursió.

Inscripció prèvia (961717007)

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats