L'oratge a Algemesí

Els Gegants de Berca a la trobada Germans de Barcelona

Sota el nom de Germans la concentració acull gegants fets de forma seriada per l’escultor català Lluís Sabadell
Algemesiweb | 01/12/2017

Els Gegants de Berca –Jaume I i Violant d’Hongria- i la seua dansa han estat convidats de participar aquest cap de setmana a una inèdita trobada gegantera organitzada per Germandat de Trabucaires Geganters i Grallers del barri de Sant Andreu, a través de l’Ajuntament de Barcelona. La Trobada de Gegants, sota el nom de GERMANS, tindrà lloc al barri de Sant Andreu de Palomar, on enguany també celebren el 35é aniversari dels seus gegants Andreu i Colometa.

La concentració rep la denominació de GERMANS per acollir gegants fets de forma seriada –i, per tant, germans- a partir d’un mateix motlle creat l’any 1947 per l’escultor Lluís Sabadell i Arnau per al centenari obrador “El Ingenio” de Barcelona, un establiment únic al món, que va estar fundat l’any 1838.

Aquests cent setanta-nou anys de dedicació a la creació artesana de figures festives han comportat que els seus gegants i cabuts siguen presents a multituds de pobles i festes d’arreu tot Catalunya i la resta de l’estat espanyol. És per això que el dissabte 2 de desembre hi seran presents els Gegants de Berca d’Algemesí (València), juntament amb els procedents d’Alaior (Menorca) i Peralta (Navarra). L’endemà, 3 de desembre, tindrà lloc la Cercavila de Festa Major de Sant Andreu, amb la participació de vora una cinquantena de parelles de gegants germans.

Els Gegants d’Algemesí estrenaran una nova dansa

Amb motiu de la participació a la concentració GERMANS del barri de Sant Andreu de Barcelona s’estrenarà una segona dansa, sorgida ara a partir d’una composició de l’algemesinenc Agustí Alamán i Rodrigo (1912-1994).

Aquesta serà la segona ocasió que la colla gegantera d’Algemesí –ara per ara formada per membres de l’agrupació- es desplaça fóra de la localitat amb la parella de gegants que Berca Grup de Danses va estrenar l’any 2007 i que en pròximes dates seran reformats.

La primera eixida va estar l’any 2009 a la localitat francesa de Riom (Alvèrnia), agermanada amb Algemesí, amb motiu del 25è aniversari del referit agermanament. Aquell mateix any de creació, el 2007, els Gegants de Berca i la seua dansa foren reincorporats a les Festes de la Mare de Déu de la Salut –declarades per l’UNESCO Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’any 2011- on participen cada 8 de setembre en la Processoneta del Matí.

La seua dansa fou una creació de nova planta arran d’una composició del mestre dolçainer Josep Juste, amb coreografia a càrrec del director de Berca Grup de Danses.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats