L'oratge a Algemesí

La tradició dels mags que ens visiten esta nit

Saps per què als Reis d’Orient els anomenem mags?
Algemesiweb | 05/01/2018

Els Reis Mags d'Orient és el nom pel qual la tradició denomina als visitants que, després del naixement de Jesús de Natzaret, van acudir des de països estrangers per a retre-li homenatge i lliurar-li regals de gran riquesa simbòlica: or, encens i mirra. Una festivitat que esta nit celebrarem amb majors i menuts amb molta il·lusió

Els Evangelis solament parlen de «mags», en cap lloc s'indiquen els seus noms, ni que anaren reis, ni que anaren tres (nombre que possiblement es dega a la quantitat d'obsequis oferits). Aquestes creences van ser agregades diversos segles després i s'han mantingut en la tradició popular.

Segons la creença catòlica, aquests mags eren representants de religions «paganes» de pobles veïns, que els Evangelis veuen com les primeres de les nacions que acceptaren la religió catòlica.

En alguns països, normalment hispanoparlants, existeix la tradició de representar als reis portant els regals que els xiquets els han demanat en les seues cartes durant la nit anterior a la Epifania.

Els Reis Mags, per tradicions d'alguns països, formen part del pessebre al costat de Josep, el xiquet Jesús i Maria. La figura catòlica dels Reis Mags té el seu origen en els relats del naixement de Jesús, alguns, van ser integrants dels evangelis canònics que hui conformen el Nou testament de la Bíblia.

Es diu que tenien algun vincle familiar, i també que van arribar amb tres legions de soldats: una de Pèrsia, una altra de Babilònia i una altra d'Àsia. Segons interpretacions posteriors, els Mags van ser considerats originaris d'Europa, Àsia i d'Àfrica respectivament.

La tradició els descriu com a reis bondadosos amb presents per a tots, assignant-li un nom i trets específics a cadascun:

Melcior: Un ancià blanc amb barbes blanques. El seu regal per al xiquet Jesús va ser or, representant la seua naturalesa reial.

Gaspar: Jove bru. El seu regal va ser l'encens, que representa la naturalesa divina de Jesús.

Baltasar: De raça negra. El seu regal a Jesús va ser mirra, que representa el seu sofriment i mort futura.

A Espanya, és tradicional que els regals de Nadal als xiquets els porten els Reis Mags la nit del 5 al 6 de gener, competint amb la recent introducció del Pare Noel en els costums nadalencs a causa de la influència d'altres cultures. Els xiquets han d'enviar una carta als reis enumerant els regals que volen i els mèrits pels quals mereixen rebre'ls.

Tu has enviat la teua?

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats