L'oratge a Algemesí

Carta oberta d’un treballador a Josep Bermúdez

Resolt: un jove abandona el seu lloc de treball per pressions polítiques
ALC | 25/01/2016

 En primer lloc vull agrair al sector crític de Més Algemesí els comentaris i els missatges de recolzament que he rebut. Significa molt per a mi i espere que en un futur pugueu donar un pas endavant al vostre partit.

 El 20 de desembre vaig demanar a Josep Bermúdez poder assistir a una assemblea del seu col·lectiu per explicar el meu cas. Encara no he rebut cap contestació. Aquest fet, junt a la seua última columna del Berca, són les motivacions que m’han dut finalment a publicar la carta.

 Com veureu, signaré només amb les inicials. Als comunicats enviats per Josep Bermúdez, tampoc s’ha publicat mai el meu nom, sent coneixedor de l’extrema gravetat d’allò que s’estava fent i cobrint-se les esquenes de manera intel·ligent front a possibles accions legals.

Se que voldrà tindre l’última paraula, com de costum, però no continuaré la polèmica per aquests mitjans. Sinó hi té res a amagar, voldria discutir-ho cara a cara, en la pròxima assemblea de +A, com ja vaig oferir fa un mes.

 

Com sabreu, al mes de desembre, el meu treball es va posar en tela de judici. Les pressions polítiques rebudes contra la meua persona en forma de missatges, comentaris a les xarxes socials i notes de premsa em feren prendre una decisió final basada més en el malestar continu que vaig sentir, que en la raó i la fermesa dels documents legals que validaven la meua situació laboral. Ho admet, no va estar una decisió valenta, però simpatitze amb unes idees polítiques unides al bé comú. Per eixa part, no estava disposat a deixar que un contracte en formació i per un any puguera continuar sent objecte de xantatge. Vaig prendre la decisió, per tant, d’anar-me’n a casa.

Sóc llicenciat amb premi extraordinari per la Universitat de València i màster en comunicació. En un primer moment, se m’acusava de no ser periodista, condició indispensable per a treballar en l’empresa de comunicació contractada per l’Ajuntament. Però, es va molestar l’acusador de preguntar per a quina empresa treballava? Havia demanat el contracte abans de realitzar unes crítiques tan dures? NO. I ací es troba el greu error que va cometre. Si ho haguera fet sabria que no treballava per a eixa empresa. Si no treballava per a eixa empresa la relació contractual era, per tant, lliure de complir cap plec de condicions. L’únic criteri que comptava a l’hora de contractar-me, com en qualsevol altra empresa privada, era la prèvia valoració de l’empresari.

Però dóna igual. La raó i els arguments no valien per a aturar la persecució política i personal que he patit, com així ho demostra l’última columna del Berca, on el sector pro-Bermúdez torna a insistir, tot i que ja han estat coneixedors de la situació contractual. Per tant, quin problema veu el Sr Bermúdez en que una empresa privada contracte a un treballador format?

Sembla que, després de tant de rebombori, l’únic problema ha estat un despatx “oficial”. D’acord, anem a veure que entenem per oficial: Existia alguna placa a l’oficina amb el meu nom? NO. Hi havia alguna anotació que marcara l’àrea de treball? NO. Disposava d’un usuari a l’intranet de l’Ajuntament? TAMPOC. Segons la pròpia definició, per a que qualsevol cosa siga considerada oficial ha de dependre directament de l’Estat o d’una autoritat reconeguda. Era el cas? TAMPOC. Per tant, de quin despatx oficial parla el Sr Bermúdez?

Amb tot, i segons l’experiència viscuda, entenc que a partir d’ara el director de l’empresa haurà de preguntar-li al polític de torn si li sembla bé que contracte algú. El treballador, encara que es dedique a netejar el despatx, recollir informació o portar la comptabilitat de l’empresari, haurà de passar pel filtre del Sr Bermúdez. Qui pressiona a qui?

Finalment, el desgast i l’estrès de les últimes setmanes al meu lloc de treball em feren prendre la decisió que vaig prendre, sent conscient de que si continuara treballant el xantatge no acabaria. El punt àlgid de les amenaces arribà quan l’aprovació del pressupost municipal de 26.000 algemesinencs depenia de que me n’anara al carrer. Bonica forma de capgirar un tema laboral per a convertir-lo en un problema polític.

Per últim, confie en la paraula del director de l’empresa a l’hora de contractar-me segons el meu perfil i la seua lliure voluntat, com així m’ho va fer saber. Lamente que ell també haja tingut que patir l’estrès i el malestar que jo he patit. En política cal anar amb compte. Per a acusar cal demanar els documents necessaris que corroboren el que dius, en aquest cas el contracte on es desmenteix l’existència d’un plec de condicions. També és important que a l’hora de condemnar una conducta, no s’incórrega en la mateixa. En altres paraules, Sr Bermúdez, si denuncies pressions a un empresari, no ho faces a través de pressions polítiques a un treballador.

Ara que ha aconseguit el seu objectiu d’enviar una persona que no pensa com vosté a l’atur...està disposat a rendir comptes sobre les pressions polítiques que ha exercit contra un treballador? Continue esperant a l’assemblea del seu col·lectiu, per parlar-ho cara a cara i per veure que opina d’açò la seua militància.

 

ALC

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats