L'oratge a Algemesí

A on va Més Algemesí?

El nostre lector Joaquín Soler qüestiona la postura de Més Algemesí en la votació dels pressupostos de 2017
Joaquin Soler Plà | 29/12/2016

Durant el debat sobre els Pressupostos Municipals 2017, que va tenir lloc en el Ple del 30-11, Més Algemesí va intensificar l'agressivitat de la seua política d'enfrontament amb el Govern Local, sense donar cap pista del que pretén aconseguir amb ella.


Sorprèn l'elaboració per +A d’un pressupost alternatiu, que des d'un principi havia decidit no negociar amb el Govern, i a gratcient que l'oficial s'aprovaria amb l'abstenció del PP. Per què un treball de tanta envergadura predestinat al fracàs?; simple demostració de múscul polític?; encara confiava a imposar el seu projecte igual que l'any passat, aprofitant-se de la feblesa del govern local, provocada per ells mateixos ; per què va privar als ciutadans de millores pressupostàries, que haguera pogut prosperar d'haver negociat?
Gran part del temps disponible per a l'exposició del seu Pressupost Alternatiu el va dedicar a intentar convèncer al públic que el PSOE és un partit de mentiders compulsius, utilitzant el canvi de el “no és no” per l'abstenció en la investidura de Rajoy, i la rectificació de la quantitat destinada a l'adaptació de les voreres. No es limita a tractar al govern municipal de no fiable, a més l’acusa d'incapacitat i inoperància sobre la base d'una suposada no execució del pressupost del 2016. Conclusió: l'aliança PSOE-IU constitueix el principal obstacle per al progrés d’Algemesí.


Una brillant exposició de com distorsionar/manipular fets, traient-los de context, obviant l'explicació dels mateixos; mitges veritats, enganyoses com les pròpies mentides. Però ara m'interessa ressaltar el desconcert, davant els interrogants sense resposta que suscita aqueixa política de desqualificacions. És qüestió d'una congruència cegao de càlculs electoralistes? Espera obtenir rèdits tan importants en les pròximes eleccions, que li permeten prescindir del PSOE i IU per a governar la Ciutat? Creu afavorir així, que l'electorat concedisca una segona oportunitat a les forces locals de progrés? A ningú se li escapa, excepte sembla ser que a +A, que l'únic beneficiari d'aqueixa política és la dreta, encara que igual açò no li importa.
En la segona part de la seua exposició +A ofereix el seu Pressupost Alternatiu com a única solució a la “catastròfica situació municipal”, sempre que estiga present en un nou Govern majoritari de progrés. Però la seua formació la condicionen al fet que PSOE i IU assumisquen la seua total nul·litat gestora, es torne a començar -com si l'esdevingut en els 17 mesos de legislatura foren un mal somni- i accepten l'estructura i funcionament del nou govern dissenyats per ells.


Amb independència que el pressupost de +A té poc d'alternatiu, la seua proposta de nou govern resulta tan absurda, que solament s'explica com alguna cosa concebut per a provocar el “no” de l'altra part, i després atribuir de nou al PSOE i IU la inviabilitat d'un govern majoritari de progrés.


Per molt que ho intente, no puc entendre que, al mateix temps que donen la mà per a treballar en equip, se'ls acuse als possibles companys de viatge de ser uns gestors inoperants i incapaços, i gens fiables. La seua carta de presentació és la de rescatadors providencials del desastre generats per aquells. Quin sentit té compartir responsabilitats de govern, amb els qui no mereixen el més mínim respecte i confiança, i se'ls contemplen des de la superioritat del salvador?. Respondre de forma afirmativa a la proposició de +A, en els termes que estava plantejada, implicava para PSOE i IU renunciar a la seua autoestima, a la seua dignitat, és a dir, el suïcidi polític.
A principi de la legislatura +A va abandonar en mans dels altres dos partits la duríssima i arriscada tasca de governar el dia a dia de la ciutat, sense perdre de vista els grans objectius marcats per les 115 mesures pactades per les tres forces progressistes. I ho va fer, deixant-los en minoria, i amb sol nou regidors per a distribuir la tasca i, sense experiència de govern. Per a major sorpresa, s'ha obstinat des del principi a arraconar al PP en la funció opositora., sense que aquest, lògicament, oferisca resistència: res millor que els adversaris es destrossen entre ells mateixos.


Ara +A, des del seu còmode seient en les graderies del camp de joc, exigeix que el PSOE i IU s'obliden del descomunal esforç realitzat, de les dificultats que els ha creat, de les ferides obertes pels excessos de les seues crítiques, i que a contra corrent de la dinàmica de govern creada durant aquests 17 mesos, posar el rellotge a zero, com si l'esdevingut es poguera esborrar quan convinga. La sensatesa mana partir necessàriament de la realitat present, sense forçar girs de 180 graus, perquè, a part de la violència que generaria, les institucions municipals es bloquejarien durant llarg temps, fent perillar els resultats de la legislatura sencera.


Tornar de nou a insistir en el model de govern, que ja va ser rebutjat per PSOE i IU al juny de 2015, constitueix ja de per si un desafiament en tota regla; més encara, quan es vol imposar sense oferir opció alguna a la negociació, Hi ha molt que al·legar respecte a aquest model, perquè ofereix aspectes importants que freguen amb la legalitat vigent, i no garanteix la unitat i eficàcia de l'acció de govern. La fórmula d'un govern tripartit, solament pot eixir de la negociació, del pacte entre els seus protagonistes.


Crec que els ciutadans representats per +A, grup nombrós, dinàmic i de gran projecció social, mereixen un paper de major rellevància en la vida política de la Ciutat, i, fins a m'atrevisc a dir, que aquesta així ho reclama. No poden conformar-se amb que el seu partit es dedique a la denúncia permanent, i a llançar idees a voltes interessants però poc efectives. Ha de donar el salt al govern municipal juntament amb el PSOE i IU, on de debò es prenen les decisions. Es necessita el govern majoritari per a potenciar un nou projecte de ciutat, amb una cohesió social enfortida, i preparada per a fer front als reptes de la globalització, de les noves tecnologies i del canvi climàtic. Solament d'aquesta manera, es donarà compliment a la voluntat ciutadana expressada en les urnes, i tindrem la possibilitat de renovar la seua recolze en les pròximes eleccions.


QUAN ELS PARTITS D'ESQUERRA ENS LLIURAREM DE LLUITES CAINITES, QUE DE MANERA MISERABLE ENS DESVIEN DELS GRANS OBJECTIUS?. Mentre, la gent comença a deixar-se seduir pel populisme facistoide, aqueix fantasma que recorre el món.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats