L'oratge a Algemesí

La Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera critica la gestió de les zones turístiques

“Ribera Salud vol planificar-nos la sanitat de la comarca, ara que s’acaba el contracte de gestió”
Algemesiweb | 07/08/2017

De la mateixa manera que quan un medicament deixa de finançar-se públicament disminueixen les vendes, quan un Centre de Salut es tanca parcialment o es restringeix l’accés públic, decauen les demandes assistencials de l’entorn; és obvi i evident.

Limitar o restringir les consultes en les zones turístiques ocasiona que la ciutadania busque vies alternatives per resoldre els seus problemes de salut. I quin és el resultat?: massificació del Centre de Salut, en aquest cas, de la Diagonal de Cullera i desprestigi de la Sanitat Pública. I, aprofitant que s’acaba el negoci, donar-li la culpa a la Conselleria per no deixar-li les mans lliures a l’empresa perquè faça i desfaça.

Açò fa bo el sil·logisme de Rajoy: “ Cuanto peor mejor para mi, el suyo beneficio propio. “

Ribera Salud no deixa de sorprendre’ns amb els seus raonaments i accions sempre interessades. La darrera ocurrència -a 8 mesos de finalitzar el seu contracte- és que elaborarà un estudi de les necessitats de l’Hospital de La Ribera de la població i dels consultoris de la comarca per a programar la Sanitat fins 2028. Podem preguntar-nos: fins ara, com han gestionat la Sanitat?. A colp de “flexibilitat”, obrint i tancant en base a pressions o estudis de mercat que ells solament controlen en base als raonaments econòmics de l’empresa. Precisament, en base als seus estudis, que ningú no coneix, han llevat metges de l’atenció d’urgències en algunes zones bàsiques, o han volgut eliminar places d’aparcament públic en el pàrquing de l’Hospital.

L’estudi sanitari s’hauria d’haver demanat junt amb el plec de clàusules administratives amb motiu de l’adjudicació en el seu dia de la concessió, i poder avaluar-ne els resultats. Però no, és ara quan Ribera Salud, en una clara jugada d’interès comercial i tenint clar que no va a renovar la concessió, declara que va a elaborar l’estudi a 10 anys vista. És clar que, com sempre, intentarà magnificar els seus resultats per deixar a la Sanitat Pública en dubte, com està fent darrerament als panells informatius a l’hospital que encara manté amb notícies i articles tendenciosos on es desprestigia la Sanitat Pública i es feliciten repetidament per la seua Gestió Privada, per no citar també la difusió gratuïta per tots els centres d’una revista pròxima a l’empresa on ocupen les primeres pàgines noticies negatives sobre la Conselleria de Sanitat

Amb aquestes intencions, una empresa privada que maneja informació confidencial i sensible en base a una delegació de funcions tants anys per part de l’administració sanitària, obtindrà els elements de judici necessaris per a competir amb altres empreses del sector o, inclús, litigar amb la pròpia Conselleria en tots els processos judicials que te oberts, que en son uns quants.

La Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública entén que aquesta darrera ocurrència de voler planificar la nostra Sanitat Pública per als pròxims 10 anys respon més a l’ autobombo a que ens te acostumats Ribera Salud, en un intent de mostrar la seua pretesa bondat comercial en la gestió de la nostra Sanitat. Una bondat comercial que lliga poc amb el comportament deslleial que està tenint la empresa amb la Sanitat Pública. I és curiós que Ribera Salud no haesperat a l’estudi ni a cap pla estratègic per posar un datàfon en Cullera i poder facturar tot el que no podria facturar mitjançant el seu sistema informàtic. Però, clar, el negoci és el negoci.

PSPR*: La Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats