L'oratge a Algemesí

Algemesí al Debat posa punt i final a la seua activitat

La plataforma havia estat treballant durant més de 3 anys per tal d’aconseguir una societat més participativa
Algemesi Al Debat | 22/04/2016

Algemesí al Debat posa fi a la seua trajectòria després de la decisió presa pels seus membres. Darrerament, la mancança de recursos humans feia costosa la preparació dels debats i la difusió dels mateixos als diferents canals de comunicació. Els intents realitzats per part de l’associació per tal d’integrar a més gent al projecte no acabaren de generar l’efecte desitjat, i això, junt a la nova situació d’alguns membres que els impedeix una plena disponibilitat, ha precipitat aquesta decisió final: l’associació atura les seues activitats de manera indefinida.

La plataforma va nàixer de la mà de dos joves a principis de l’any 2013, amb un debat públic celebrat el 15 de febrer al voltant de la crisi i amb la participació de les corrents juvenils dels partits polítics. Des d’aleshores, la seua activitat i la seua repercussió dins i fora del poble d’Algemesí no va deixar de créixer, amb més d’una vintena d’actes públics, debats, entrevistes i campanyes de participació ciutadana online.

Els debats públics al voltant de l’edifici del mercat o de les becerrades foren punts d’inflexió en tant en quant donaren a conèixer el projecte a gran part de la ciutadania amb les sales plenes de gom a gom i situant la participació ciutadana en el centre del debat. Per altra banda, el reportatge “RTVV es Tanca”, amb prop de 3000 visites a YouTube i Vimeo, a més de les reproduccions a Sueca TV, Berca TV i les projeccions públiques; donà pas a l’apertura de les fronteres locals.

D’aquesta manera es va crear “Campus al Debat” a la Universitat Politècnica del campus de Gandia, de la mà d’Albert Sanz. A més a més, el reportatge es donà a conèixer també a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, amb Alexis Lara com a presentador de l’acte.

Algemesí al Debat també va arribar a formar part de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa, inscrivint-se en ell a l’any 2014. Els actes públics amb temàtiques majoritàriament elegides pels ciutadans i on els polítics rendien comptes responent preguntes dels ciutadans, avalaven a l’associació com a un digne projecte de democràcia participativa. L’agenda pública ja no estava tan determinada per la l’agenda mediàtica o política. Molts algemesinencs havien trobat un lloc on exercir de Lobby Ciutadà i influir en els temes que calia parlar.

En paraules de l’actual fundador i membre de la plataforma, Alexis Lara, aquests tres anys “han estat un camí encetat cap a una societat més participativa, una finestra oberta que permet eixir fora de la realitat en que ens trobàvem i contemplar les amples possibilitats de millora de la nostra democràcia”. Així mateix, l’actual moderador de les tertúlies polítiques televisades, Francesc Teodoro, ha qualificat aquests últims debats com “un nou aspecte a considerar per les televisions locals”, tot i que destaca que “Algemesí al Debat, si algun dia torna, hauria d’intentar recuperar la presència al carrer”.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats