L'oratge a Algemesí

Quan pot costar prendre la comunió?

Entrem en el mes de les comunions, però us heu parat a pensar el què pot arribar a costar a una família este esdeveniment?
AW | 13/05/2017

Maig és el mes de les comunions al nostre poble. Estos dies moltes famílies preparen este acte en el qual els seus fills de 9 anys seran els protagonistes d’una festa cristiana que porta al seu voltant una despesa, tan gran com puga o vulga la família. T’has preguntat quan pot arribar a costar una comunió. En este article t’ho aclarim.

La celebració d'una comunió pot arribar a superar els 7.000 euros entre vestuari, complements i el banquet, articles i serveis que requereixen una major despesa, als quals cal afegir el cost que la celebració té per als familiars com regals, vestuari o perruqueria. Tot això ha convertit este acte religiós en un acte social que, en ocasions, suposa un endeutament per a moltes famílies.

Esta és una de les conclusions que es desprén de l'estudi realitzat per la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de posar en relleu la despesa que suposa la celebració d'una comunió.

Tots els preparatius per a un dia tan assenyalat comencen amb prou antelació, i així ho poguérem comprovar esta mateixa setmana. Normalment el que es tria amb més cura és el vestit del xiquet o la xiqueta. Hi ha una gran varietat de models i, per tant, de preus. De mitjana el vestit de la xiqueta ens pot costar al voltant de 560 euros, però, tot depén de la qualitat de la tela, la feina que porte, si és de dissenyador o no pel que podem trobar vestits de comunió des de 99 euros i fins els 1.450 euros.

Però a més del vestit, la xiqueta necessita una sèrie de complements com un diadema, flors, llaç, que ens costaran entre 14,99 euros i 65,90 euros. Potser també necessite can-can, guants de vestir... i això ens pot costar al voltant de 63 euros o més. A més hem de tindre en compte que cal adquirir les sabates, muda, calcetins, entre altres coses que costaran 55,95 euros de mitjana.

En el cas dels xiquets, la roba serà menys costosa per a la nostra butxaca, ja que si optem pel vestit d'almirall, pagarem uns 220 euros, encara que el podem trobar fins a 340 euros. El mateix passa amb altres opcions, vestit de Mariner 220 euros de mitjana o vestit jaqueta, uns 240 euros. Com passa amb les xiquetes cal afegir-li el cost de les sabates, muda i calcetins. Un altre de les despeses són els complements com rellotge, polsera, cadena, creu, etc. Tots estos complements ens poden costar entre 110 euros i 536 euros.

A estos comptes haurem d'afegir les despeses del convit, l'adreç, les fotos i altres cosetes com els detallets per als convidats, com un regalet especial, o la renovació d'algun moble o cortinatge de la casa...

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats