L'oratge a Algemesí

Mediació, una llei per solucionar conflictes sense passar pels tribunals

La nova llei té com a objectiu "fomentar l'accés de la ciutadania a la solució extrajudicial de conflictes
Algemesiweb | 31/07/2017

El Govern valencià ha aprovat l'avantprojecte de Llei de Mediació de la Comunitat Valenciana. Amb aquesta Llei -ha assenyalat- es pretén implantar, desenvolupar i impulsar un marc jurídic en el qual es puguen incorporar els procediments de mediació, fomentant l'accés de la ciutadania a aquest mètode extrajudicial de solució de conflictes, on un mediador professional, neutral i imparcial facilita l'acostament de postures i proposa possibles solucions, evitant així haver d'arribar als tribunals.

Mediació, una llei per solucionar conflictes sense passar pels tribunals  

El contingut d'aquest text legal impulsa la resolució de conflictes de forma més ràpida, eficaç i econòmica a través del diàleg, la participació i la convivència fomentat la regeneració dels llaços socials.

Així, la nova norma cerca dotar de seguretat jurídica al procediment, garantir la qualitat i fiabilitat del sistema i propiciar l'augment de la confiança per part de la ciutadania amb la finalitat d'incrementar les seues probabilitats d'èxit.

A més, comportarà una considerable reducció de costos tant per als particulars com per al sector públic, i contribueix a la descàrrega dels processos jurisdiccionals davant els tribunals de justícia.

Per a impulsar aquesta mesura es crea el Centre de Mediació de la Comunitat Valenciana, que té com a labor coordinar totes aquelles actuacions que en matèria de mediació. D'aquest organisme depèn el Registre de Persones i Entitats Mediadores de la Comunitat Valenciana, un instrument a través del com es garanteix a la ciutadania l'accés a professionals i a entitats mediadores de contrastada professionalitat, capacitació i formació.

Així mateix, la llei preveu la prestació de serveis de mediació gratuïta per als qui sent persones beneficiàries del dret de justícia gratuïta opten per acudir a la mediació per a resoldre les seues controvèrsies.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats