L'oratge a Algemesí

35.808 valencians reben la “renda de garantia” en els primers set mesos de l'any

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt prestacions que ascendeixen al pagament de 34,5 milions d'euros
Algemesiweb | 10/08/2017

Els destinataris de la renda garantida de ciutadania arriben ja als 35.808 en els set primers mesos de l'any, una quantitat que ja supera la xifra que es va aconseguir en el conjunt de l'any 2013, en plena crisi econòmica, quan es van quedar en 31.886, segons ha explicat el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez.

En aquest sentit, ha indicat que, enfront dels 34,5 milions d'euros que s'han pagat ja en el que va d'any, cal recordar xifres com les de 2013, quan en el mateix període de temps només es van tramitar ajudes per valor d'1,7 milions d'euros, a pesar que aquest va ser un dels "pitjors anys de la crisi, quan moltes persones, en una situació d'extrema vulnerabilitat, esperava que els seus governants els tingueren com a prioritat".

Ibáñez ha lamentat que açò no va anar així ni en 2013, ni en 2014 ni en 2015, quan les quantitats en els cinc primers mesos de l'any es van reduir a 3,2 milions i 4,2 milions respectivament, i ha afegit que "no va ser fins a 2016, l'any en el qual l'actual Consell va aprovar els seus primers pressupostos, quan es va produir un canvi real en aquesta tendència, duplicant la quantitat abonada l'any anterior i arribant als 8,7 milions d'euros".

Amb aquest augment de crèdit el pressupost destinat en 2017 a sufragar la renda garantida de ciutadania s'incrementa fins als 53,9 milions d'euros, una quantitat que contrasta amb el pressupost que es destinava a aquesta prestació en els anys on la crisi econòmica era més forta, com en 2008, on la renda tenia un pressupost assignat d'1,6 milions d'euros, dels quals finalment no es van substanciar ni un euro.

Titulars i beneficiaris

Ibáñez ha incidit que la gestió d'aquests dos anys també està marcant un increment en el nombre de titulars i beneficiaris, que en els primers set mesos de l'any ja sumen un total de 35.808, dels quals 14.902 tenen la condició de titular de l'ajuda, i 20.906 són beneficiaris.

Aquestes xifres, ha assenyalat, van en la mateixa línia d'increment de l'any anterior, quan per primer vegada es van arribar als 50.204 destinataris d'ajudes (20.007 titulars i 30.197 beneficiaris), i que evidencien l'efectivitat de les "mesures urgents que es van adoptar fa dos anys davant la caòtica i greu situació d'emergència social, heretada de l'anterior govern".

Mesures que, segons ha subratllat, han permès aconseguir que en 2016 es gestionaren i emeteren 28.023 resolucions, que existisquen 50.204 destinataris de la renda (20.007 titulars i 30.197 beneficiaris), mentre que en 2015 es van registrar 42.134 destinataris, la qual cosa suposen un increment de gestió l'any 2016 respecte al 2015 de 8.070 destinataris més.

Sobre aquest tema, ha volgut agrair al personal de l'Administració autonòmica "l'esforç i la tasca que ha realitzat al llarg del passat any per a poder incloure dins del sistema de renda".

Segons es desprèn de l'informe de gestió, la prestació mitjana de la renda en 2016 va ser de 377,11 euros que es va distribuir d'acord amb el nombre de membres i els seus ingressos

mitjans mensuals. Dels 20.007 titulars de la renda en 2016, 13.097 són dones i 6.910 homes, que representen el 65,46% i el 34,54%, respectivament.

Nova Llei de Renda valenciana d'Inclusió

Paral·lelament, Ibáñez ha recordat el projecte de la Llei de Renda Valenciana d'Inclusió, la prestació de la qual substituirà a la renda garantida de ciutadania, "per a dignificar la vida de les persones i els permeta inserir-se".

La nova llei permetrà segons ha explicat, que aquesta ajuda tinga "caràcter indefinit, quan la situació de la persona que la sol·licite es mantinga en el temps", i al mateix temps, ampliarà els requisits per a poder demandar-la.

Entre les millorances que aportarà la nova normativa, ha destacat també la flexibilització dels requisits "pel que arribarà a més persones". De fet, ha assenyalat, serà necessari només un any d'empadronament, enfront dels 24 mesos actuals, exigint a soles la residència efectiva a la Comunitat Valenciana per a tenir dret a la mateixa, amplia l'edat per a poder sol·licitar-la als 18 anys i alhora que s'elimina el límit d'edat per a percebre-la, quan ara era només per a persones d'entre 25 i 65 anys.

35.808 valencians reben la “renda de garantia” en els primers set mesos de l'any 

Cal recordar també que l'import d'aquesta serà de 531 euros en el cas d'un titular, enfront dels 385 actuals, tant en els casos en què la persona no necessite un itinerari d'inserció o d'acompanyament com en els quals sí ho requerisca i, en aquest últim cas, si el sol·licitant renuncia voluntàriament a realitzar-ho, mantindrà l'ajuda, però es reduirà fins als 266 euros.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats