L'oratge a Algemesí

Els centres educatius amb més de 1.500 alumnes hauran de tenir desfibril·ladors

El nou marc legal que regula la instal·lació i l'ús de desfibril·ladors automàtics i semiautomàtics fóra de l'àmbit sanitari
Algemesiweb | 06/10/2017

Els centres educatius de la Comunitat Valenciana amb un aforament igual o superior a 1.500 persones, les estacions de metro amb una afluència mitjana diària de 2.000 persones o més i els complexos esportius en els quals el nombre d'usuaris diari siga igual o superior a 500 estaran obligats a tenir desfibril·ladors a partir d'ara.

Així serà una vegada entre en vigor el nou decret que regula la instal·lació i l'ús de desfibril·ladors automàtics i semiautomàtics externs (*DESA) fóra de l'àmbit sanitari, que ha donat a conèixer la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Munt.

El decret, que vetla per una correcta actuació davant una situació de parada cardiorrespiratòria per a seguir la cadena de supervivència, estableix com a novetat l'obligatorietat que els *DESA estiguen disponibles en determinats espais com a aeroports i ports comercials, estacions o baixadors d'autobusos o ferrocarril de poblacions de més de 50.000 habitants i establiments públics amb un aforament igual o superior a 1.000 persones.

Els centres educatius amb més de 1.500 alumnes hauran de tenir desfibril·ladors 

La consellera ha explicat que "els *DESA seran instal·lats en llocs visibles i hauran d'estar senyalitzats de manera clara i senzilla mitjançant la senyalització universal recomanada pel Comitè Internacional de Coordinació sobre *Resucitació". Aquesta ubicació haurà d'identificar-se degudament en els plànols o mapes informatius del lloc. "A més - ha afegit-, al costat del desfibril·lador es mostraran amb claredat i adequada visibilitat el telèfon d'emergències 112 i les instruccions d'ús del *DESA".

El nou marc legal que en breu aprovarà el Consell determina que la utilització d'un *DESA comporta l'obligació de contactar amb el Servei d'Emergències Sanitàries (*SES), a través del Telèfon d'Emergències 112, amb la finalitat d'activar de manera ràpida tota la cadena de supervivència i garantir la continuïtat assistencial de la persona afectada.

Respecte del personal autoritzat a utilitzar aquests desfibril·ladors automàtics i semiautomàtics, s'especifica que seran: Les persones que estiguen en possessió de la llicenciatura de Medicina i Cirurgia o grau de Medicina, Diplomatura d'Infermeria o Grau d'Infermeria, o Formació Professional de Tècnic en Emergències Sanitàries; les persones que hagen cursat titulacions oficials reconegudes a Espanya el programa de les quals incloga formació en reanimació cardiopulmonar, suport vital bàsic i ús del *DESA; i les persones dels estats membres la Unió Europea que hagen realitzat els cursos o programes exigits per a açò en els seus països, prèvia homologació.

Podran usar-los també totes aquelles persones que hagen superat la formació inicial i tinguen actualitzats els seus coneixements mitjançant formació continuada. "En aquells casos en els quals no es trobe present cap persona acreditada per a l'ús del *DESA, i a fi d'augmentar les possibilitats de supervivència, podrà usar-ho qualsevol persona que es trobe present en el lloc de la parada cardíaca sempre que estiga en comunicació amb el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (*CICU) a través del Telèfon d'Emergències 112", ha explicat Munt.

Primers Auxilis des de l'ESO

La consellera ha destacat que un dels objectius d'aquest decret és que la Generalitat promoga, a través de la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport, la introducció en els continguts educatius de l'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) del coneixement en matèria de Primers Auxilis i Suport Vital Bàsic "que incloga, almenys, la petició d'ajuda al telèfon d'emergències 112, la Reanimació *Cardiopulmonar (*RCP) bàsica i l'ús d'un *DESA".

"És important subratllar que la desfibril·lació primerenca i la reanimació *cardiopulmonar bàsica de qualitat són la resposta més adequada en cas de parada cardíaca i seria molt recomanable que tots sabérem des de molt joves quin és la correcta actuació en aquests casos, si amb açò podem salvar una vida", ha conclòs Munt.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats