L'oratge a Algemesí

Més Algemesí afirma que el PP novament utilitza els tribunals per atacar el fet diferencial valencià

La Diputació d’Alacant, governada pel PP, presenta recurs d’inconstitucionalitat contra el decret-llei del plurilingüisme de setembre
Algemesiweb | 11/10/2017

Més Algemesí ha criticat la postura de la Diputació d’Alacant que ha plantejat una qüestió d’inconstitucionalitat contra el Decret-Llei 3/2017 d’1 de setembre pel qual s’adapta per al curs 2017-2018 el conegut per tots com a Decret del plurilingüisme. Des de Més Algemesí consideren que es tracta d’una causa política contra el fet diferencial valencià.

Consideren que el PP “utilitza la Diputació com a ariet contra la llengua dels valencians, llengua que parlen i/o estimen molts alacantins i alacantines. Al PP d’Alacant li hem de recordar que en matèria d’educació i de política lingüística, per molt que ells diguen, i fins i tot encara que ho qüestionen determinats tribunals, els interessos generals dels valencians estan representats per la Generalitat Valenciana i per la Conselleria d’Educació. És per això que nosaltres ens hem posat del seu costat”.

Des de Més Algemesí consideren que el PP “ha utilitzat i utilitza la Constitució com a eina d’eliminació de les diferències culturals. Sembla mentida que a tota una Diputació no li importe que el número de valencianoparlants de la seua província estiga en retrocés. Més bé actua per a que així siga. A ningú se li ha d’obligar a utilitzar el valencià, però és una aberració que es busque que uns ciutadans d’un territori que té dues llengües no tinguen el coneixement no tinguen el suficient domini d’una d’elles”. I afirmen que des de PP el que fan es reclamar “el “dret” a la ignorància d’una de les llengües, que amb independència que siga la que utilitzen, deurien d’estimar com a pròpia, tal i com els valencianoparlants fem amb el castellà”.

Més Algemesí afirma que el PP novament utilitza els tribunals per atacar el fet diferencial valencià

M+S ALGEMESÍ lamenta “aquest atac que s’està fent a l’intent de superar el model lingüístic anterior segregacionista, que separava als alumnes en dues línies. El decret del plurilingüisme, no qüestionant en la majoria de comarques i centres, ajudava a alumnes valencianoparlants i castellanoparlants a conéixer millor les tres llengües de l’ensenyament”.

“ No sols utilitzen la Constitució com a excusa per a impedir-nos utilitzar el nostre Dret Civil Foral. No sols no la compleixen pel que fa al finançament i la redistribució de la riquesa. Ara també la utilitzen com a eina d’agressió contra l’ensenyament de la llengua pròpia dels valencians i valencianes” conclouen.

Comentaris

Algemesiweb utilitza una ferramenta de facebook per als comentaris, i no es fa responsable de les opinions expresades.

Galeria

Fes click en la imatge per ampliarla

Segueix-nos a les xarxes

Al Facebook

Esta pàgina utilitza cookies propies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continues navegant, sense modificar la configuració de les cookies, entenem que acceptes el seu us. Post modificar la configuración en cualsevol momento.
Acceptar
Amb aquesta subscripció rebràs gratuïtament al teu correu el nostre diari quant llancem una nova edició.
Nom
Correu electrònic
Idioma de la publicació
  • valencià
Accepte els terms i les condicions descrites ací
CERRAR
Buscar noticies
Paraules
Només es considerarán paraules de 3 o mes lletres.
On
Títul
Subtítul
Resum
Text
Selecciona les parts de la noticia on recordes que estàn les paraules a buscar.
DAta de publicació
Desde:
Fins a:
Indica les dates aproximades de publicació de les noticies que estàs buscant.
Resultats